Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Facebook ηγείται επένδυσης 110 εκατ. δολαρίων στην ινδική Unacademy

Η εταιρεία είχε "κλείσει" τον προηγούμενο γύρο χρηματοδότησής της τον περασμένο Ιούνιο, στα 50 εκατ. δολάρια,

Η Unacademy, μια Edtech Startup από την Ινδία, εξασφάλισε ένα νέο γύρο χρηματοδότησης, 110 εκατ. δολαρίων, από το Facebook, τη General Atlantic και τη Sequoia Capital India.

Η Startup, που ιδρύθηκε πριν από πέντε χρόνια, συνδέει εκπαιδευτικούς με μαθητές για την πραγματοποίηση μαθημάτων μέσω online videos. H αξία της, μετά το νέο γύρο, εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 500 εκατ. δολάρια. 

Η εταιρεία είχε “κλείσει” τον προηγούμενο γύρο χρηματοδότησής της τον περασμένο Ιούνιο, στα 50 εκατ. δολάρια, με την αξία της τότε να αγγίζει τα 200 εκατ. – το γεγονός ότι η νέα χρηματοδότηση ήρθε τόσο σύντομα αναδεικνύει την ανοδική πορεία του τομέα της εκπαιδευτικής τεχνολογίας αλλά και της ίδιας της Unacademy.

Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί τη δεύτερη επένδυση του Facebook σε Startup στην Ινδία. Η πρώτη ήταν η Meesho, μια εταιρεία κοινωνικού εμπορίου που “εκμεταλλεύεται” την εφαρμογή WhatsApp.

Η Unacademy θα χρησιμοποιήσει τα νέα κεφάλαια για να επεκταθεί σε νέες κατηγορίες μαθημάτων, να επεκτείνει την βάση των 10.000 εκπαιδευτικών που διαθέτει σήμερα και να επενδύσει σε προϊόντα και τεχνολογία.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις