Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πληρωμές με το περπάτημα και τον χτύπο της καρδιάς δοκιμάζει η Mastercard

Φαντάζεστε μια μέρα να μπορείτε να μπείτε στο λεωφορείο ή σε οποιοδήποτε άλλο μέσο μαζικής μεταφοράς “αυτόματα” – χωρίς να χρειάζεται να “χτυπάτε” εισιτήριο – επειδή μια ειδική τεχνολογία αναγνωρίζει τον τρόπο που περπατάτε; Αυτό προσπαθεί να κάνει η Mastercard.

Η εταιρεία πληρωμών, συνεργάζεται κάποιες εταιρείες μεταφορών για την ανάπτυξη ενός νέου συστήματος που θα μπορεί να πιστοποιεί τους επιβάτες από το βάδισμα τους. Όπως δήλωσε στο MarketWatch η Mastercard, κάθε άνθρωπος περπατά με ένα δικό του, μοναδικό τρόπο. Γι’ αυτό, η εταιρεία ερευνά διάφορα βιομετρικά στοιχεία στο βάδισμα, το πρόσωπο, τον καρδιακό παλμό και τις φλέβες προκειμένου να τα ενσωματώσει σε μελλοντικά συστήματα πληρωμών.

Το σύστημα το οποίο είναι υπό δοκιμή θα λειτουργεί ως εξής: Οι κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης θα εντοπίζουν τους επιβάτες που πλησιάζουν το σημείο επικύρωσης εισιτηρίων. Αμέσως το άτομο αυτό θα αναγνωρίζεται και εφόσον έχει καταχωρηθεί μια έγκυρη κάρτα πληρωμών ή άλλος λογαριασμός, θα συνδεθεί με αυτό, και θα “περάσει” χωρίς να χρειαστεί να κάνει τίποτα.

Ο Ajay Bhalla, πρόεδρος ψηφιακών και έξυπνων λύσεων της Mastercard είπε συγκεκριμένα:  “Ο τρόπος με τον οποίο κρατάτε το τηλέφωνό σας, το αυτί που χρησιμοποιείτε αλλά και ο τρόπος με τον οποίο τα δάχτυλά σας αγγίζουν τα κουμπιά είναι όλα μοναδικά για εσάς. Χρησιμοποιούμε τον χτύπο της καρδιάς, την τεχνολογία των φλεβών και το περπάτημα για να αναγνωρίσουμε τους ανθρώπους.”

 

Ο λόγος που ο Bhalla αναφέρει μεταξύ των παραπάνω τις φλέβες και τον καρδιακό παλμό είναι ότι η Mastercard διερευνά και τη λεγόμενη “αγγειακή ταύτιση”, την ταυτοποίηση δηλαδή ανθρώπων από τα μοναδικά μοτίβα των αιμοφόρων αγγείων που μπορεί να δει κανείς κοντά στην επιφάνεια του δέρματος αλλά και το “ρυθμό” της καρδιάς που είναι επίσης μοναδικός για κάθε άνθρωπο.

Η Mastercard εξαγόρασε τη NuData Security το 2017 και έκτοτε έχει σημειώσει πρόοδο στη βιομετρική αναγνώριση. Ο πάροχος πληρωμών συνεργάζεται επίσης με ακαδημαϊκούς στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο πάνω στο συγκεκριμένο τομέα τον οποίο περιγράφει ως “κορυφαία παγκόσμια προτεραιότητα”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις