Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ειδήσεις που “ξεχώρισαν” αυτή την εβδομάδα

Άλλη μία εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και το Startupper.gr παρουσιάζει τις δημοφιλέστερες ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Όπως και το προηγούμενο διάστημα, το ενδιαφέρον του κοινού προσέλκυσαν αποκλειστικά ειδήσεις γύρω από την πανδημία, είτε αυτές αφορούν νέες λύσεις, hackathons είτε “προβλέψεις” για το μέλλον της οικονομίας και επιμέρους κλάδων.

Η ανάλυση για το μέλλον του τουρισμού, συγκεκριμένα, ήταν το θέμα που βρέθηκε στην “κορυφή” αυτή την εβδομάδα, ενώ ακολούθησαν θέματα για την αγορά εργασίας, τα ελληνικά VCs και πολλά άλλα.

Διαβάστε τις 10 κορυφαίες ειδήσεις της εβδομάδας, αναλυτικά:

Προβλέποντας την Ιστορία: Το μέλλον του Τουρισμού, της Βραχυχρόνιας Μίσθωσης και της Φιλοξενίας

Όπως όλοι όσοι σχετίζονται με τον τομέα του Τουρισμού αυτή τη στιγμή παγκοσμίως αλλά και ειδικότερα στην Ελλάδα (20% είναι η έμμεση και άμεση συνεισφορά αυτού του τομέα στο ΑΕΠ της χώρας), αναζητούμε την ημερομηνία επανεκκίνησης.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/59810/provlepontas-tin-istoria-to-mellon-tou-tourismou-tis-vrachychronias-misthosis-ke-tis-filoxenias/

Το Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναζητά καινοτόμες προτάσεις ενάντια στον κορωνοϊό

Την ώρα που γιατροί και νοσηλευτές δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, η πολιτεία απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συστράτευσης στα καινοτόμα μυαλά της ελληνικής κοινωνίας για να συνδράμουν, αξιοποιώντας τα ψηφιακά εργαλεία, προκειμένου να υποστηριχθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/59732/to-yp-psifiakis-diakyvernisis-anazita-kenotomes-protasis-enantia-ston-koronoio/

Δωρεάν οδηγός αντιμετώπισης στρες για τον κορωνοϊό από το ΕΚΠΑ και την Sentio Solutions

Η Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το πρόγραμμα ψυχικής υγείας Feel της ελληνικής Startup Sentio Solutions, ανέλαβε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει έναν χρήσιμο οδηγό για να βοηθήσει όλους τους πολίτες να διαχειριστούν το στρες και την ανασφάλεια που βιώνουν.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/59676/dorean-odigos-antimetopisis-stres-gia-ton-koronoio-apo-to-ekpa-ke-tin-sentio-solutions/

Ενεργοποιείται άμεσα το μητρώο νεοφυών επιχειρήσεων – Ποιοι θα ενταχθούν

Επιταχύνεται η διαδικασία καταγραφής του ελληνικού οικοσυστήματος καιτονομίας, με την ενεργοποίηση του λεγόμενου “μητρώου” νεοφυών επιχειρήσεων, το οποίο έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση εδώ και αρκετούς μήνες, το προσεχές διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/59622/energopiite-amesa-to-mitroo-neofyon-epichiriseon-pii-tha-entachthoun/

Τα ελληνικά VCs στη περίοδο της πανδημίας, Μέρος δεύτερο

Όπως είχαμε υποσχεθεί επιστρέφουμε στο θέμα των επιπτώσεων της πανδημίας στο ελληνικό οικοσύστημα από την πλευρά των VCs αυτή τη φορά, ένα κρίσιμο μέρος της αλυσίδας, και θα ακολουθήσει η πλευρά των incubators και accelerators σε επερχόμενο άρθρο.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/59644/ta-ellinika-vcs-sti-periodo-tis-pandimias-meros-deftero/

Ο κορωνοϊός αλλάζει την αγορά εργασίας – 16,8 εκατ. άνεργοι σε 3 εβδομάδες στις ΗΠΑ

Μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, που έρχεται ως συνέπεια του «παγώματος» της παγκόσμιας οικονομίας και των επιχειρήσεων, είναι οι απολύσεις και η εκτίναξη της ανεργίας, σε χώρες κυρίως όπως η Αμερική.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/59673/o-koronoios-allazi-tin-agora-ergasias-168-ekat-anergi-se-3-evdomades-stis-ipa/

Ελληνικές Startups και Tech εταιρείες αναζητούν προσωπικό

Μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να αποτελεί ένα ισχυρό πλήγμα για την οικονομία, μπορεί πολλές επιχειρήσεις και ειδικά Startups να κινδυνεύουν, και το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας να “απειλείται” λόγω των νέων συνθηκών, υπάρχουν ακόμη όμως εταιρείες που όχι μόνο συνεχίζουν να λειτουργούν αλλά προσλαμβάνουν κιόλας.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/59369/ellinikes-startups-ke-tech-eteries-anazitoun-prosopiko/

Συνεργασία Apple – Google λόγω κορωνοϊού!

Ίσως τα πράγματα με τον SARS-CoV-2 να είναι πιο σοβαρά απ’ ότι φαίνονται αν κρίνουμε από τη χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση των Apple – Google ότι θα συνεργαστούν, προσφέροντας τα απαραίτητα εργαλεία στους developers για να αναπτύξουν εφαρμογές ανίχνευσης κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/international/59660/synergasia-apple-google-logo-koronoiou/

YouTube: Νέο, δωρεάν εργαλείο δημιουργίας βίντεο για μικρές επιχειρήσεις

Το YouTube παρουσίασε χθες ένα νέο εργαλείο το οποίο έχει στόχο να βοηθήσει μικρές επιχειρήσεις που αναζητούν έναν εύκολο και οικονομικό τρόπο να δημιουργήσουν τα δικά τους βίντεο.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/59764/youtube-neo-dorean-ergalio-dimiourgias-vinteo-gia-mikres-epichirisis/

ΗackCoronaGreece: Οι ομάδες που ξεχώρισαν στον “μαραθώνιο” κατά του κορωνοϊού

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 13 Απριλίου o διαδικτυακός διαγωνισμός (hackathon) ΗackCoronaGreece, με τη βράβευση των καλύτερων ομάδων.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/59776/iackcoronagreece-i-omades-pou-xechorisan-ston-marathonio-kata-tou-koronoiou/

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις