Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Science Hoaxes #3 – Μύθοι και πραγματικότητες γύρω από τον COVID-19

Σήμερα, Τετάρτη 6 Μαΐου στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί ζωντανά η τρίτη εκπομπή στη σελίδα του Science Hoaxes στο Facebook, στην οποία το κοινό μπορεί να υποβάλει τα δικά του ερωτήματα.

Αυτή τη βδομάδα ειδικοί θα αναλύσουν τους μύθους και τις πραγματικότητες γύρω από τον COVID-19. Θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, για τα επιδημιολογικά δεδομένα, τις θεραπείες και τα μέτρα πρόληψης, δίνοντας τις προσωπικές τους εμπειρίες στη μάχη αντιμετώπισης της πανδημίας και καταγράφοντας τη σωστή διάσταση του θέματος.

Καλεσμένοι θα είναι οι:

  •  Μιχάλης Χαραλάμπους, Γενικός Χειρουργός, MB BS, FRCS, NHS Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Ευγένιος Μεταξάς, Πνευμονολόγος, MD, PhD. Αναπληρωτής Καθηγητής Κλινικής Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
  • Χρίστος Πέτρου, Φαρμακοποιός, PhD. Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Σωκράτης Ιωακείμ.

Τι είναι το  Science Hoaxes

H πανδημία κατέδειξε το πρόβλημα της ευρείας διάδοσης ψευδοεπιστημονικής παραπληροφόρησης. Ταυτόχρονα κατέστησε επιτακτική την ανάγκη αφομοίωσης του επιστημονικού τρόπου σκέψης. Η σελίδα Science Hoaxes  έχει ως αποστολή την Επικοινωνία της Επιστήμης μέσω της επεξήγησης επιστημονικών ευρημάτων, της κατάρριψης ψευδοεπιστημονικών μύθων, και της αντιμετώπισης στρεβλώσεων στο δημόσιο επιστημονικό λόγο. Με άλλα λόγια, στόχος μας είναι η προαγωγή της Επιστήμης ως τον καλύτερο τρόπο που γνωρίζει η ανθρωπότητα για την κατανόηση της πραγματικότητας.

Για περισσότερα μπορείτε να επικοινωνήσετε στο [email protected] . Μπορείτε επίσης να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.sciencehoaxes.org.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις