Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

N26: Νέα χρηματοδότηση 100 εκατ. δολαρίων εν μέσω πανδημίας

"Επέκταση" του τέταρτου γύρου χρηματοδότησής της

Συνεχίζει να σηκώνει χρήματα παρά την πανδημία η N26, η οποία, όπως ανακοινώθηκε χθες εξασφάλισε επιπλέον 100 εκατ. δολάρια ως “επέκταση” του τέταρτου γύρου χρηματοδότησής της.

Ο τέταρτος γύρος συνολικά έχει αγγίξει αυτή τη στιγμή τα 570 εκατ. δολάρια. Ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019, με 300 εκατομμύρια, και αποτίμηση στα 2,7 δις και τον Ιούλιο του 2019 ακολούθησε χρηματοδότηση 170 εκατ. δολαρίων που ανέβασε την αξία της N26 στα 3,5 δις όπου και παραμένει παρά τη νέα εισροή κεφαλαίων.

Όπως και στην τελευταία επέκταση του γύρου, δεν προστέθηκε κανένας νέος επενδυτής στο διοικητικό συμβούλιο, ενώ όλοι οι μεγάλοι μέτοχοι της εταιρείας συμμετείχαν στην νέα επένδυση. Με τα επιπλέον 100 εκατ. δολάρια που έχει πλέον στην κατοχή της, η εταιρεία σκοπεύει να διπλασιάσει την παρουσία της στις πιο υποσχόμενες αγορές της, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Υπενθυμίζεται εδώ, ότι η ψηφιακή τράπεζα τον Φεβρουάριο αποχώρησε από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, επικαλούμενη το Brexit. Νωρίτερα, τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε το φράγμα των 5 εκατομμυρίων πελατών, πέντε χρόνια από το λανσάρισμα του mobile-only λογαριασμού της. Σήμερα, εν μέσω πανδημίας, συνεχίζει κανονικά τις δραστηριότητές  της και προς το παρόν δεν “σκέφτεται” τις απολύσεις, όπως πολλές επιχειρήσεις τελευταία.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας στο TechCrunch, κάποιοι υπάλληλοι, όπως managers και προσωπικό που ασχολείται με εκδηλώσεις, έχουν ενταχθεί σε ειδικό καθεστώς “μερικής απασχόλησης” στη Γερμανία. Λαμβάνουν ακόμα το μεγαλύτερο μέρος του μισθού τους αλλά δεν δουλεύουν κανονικά. Όσον αφορά τις προσλήψεις, η N26 ισχυρίζεται ότι κάνει ακόμη, είναι όμως πλέον “πολύ πιο επιλεκτική”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις