Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Facebook Workplace: 2 εκατ. νέοι χρήστες από τον Οκτώβριο

Το Facebook προσθέτει νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά

5 εκατ. χρήστες έχει συνολικά το Workplace, το εργαλείο επικοινωνίας και συνεργασίας του Facebook, με την εταιρεία να ανακοινώνει σήμερα ότι από τον Οκτώβριο η πλατφόρμα έχει αποκτήσει 2 εκατ. νέους -επί πληρωμή- χρήστες. Η αύξηση αυτή οφείλεται στην τηλεργασία, η οποία επιβλήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου λόγω της πανδημίας και παρατηρείται σε πολλές παρόμοιες πλατφόρμες το τελευταίο διάστημα.

Τον Απρίλιο, η Google ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει μέσω του Google Meet (μέχρι πρότινος Google Hangouts Meet) 2 εκατ. νέους χρήστες καθημερινά, και 100 εκατ. μαθητές και δασκάλους μέσω του Google Classroom, ενώ τον Μάρτιο, το Microsoft Teams έσπασε ένα νέο ημερήσιο ρεκόρ με 2,7 δις συναντήσεις σε μία μέρα. Την ίδια περίοδο, το Slack κατέρριψε όλα τα προηγούμενα του ρεκόρ με 12,5 εκατ. (ταυτόχρονα) συνδεδεμένους χρήστες.

Αν κάτι μπορεί να πει κανείς με σιγουριά είναι ότι η περίοδος που διανύουμε είναι η εποχή της τηλεργασίας και αυτό προσπαθούν να εκμεταλλευτούν όλοι όσοι βρίσκονται στην αγορά, εξελίσσοντας το προϊόν τους και λανσάροντας νέες λειτουργίες, προσπαθώντας να κερδίσουν ένα μερίδιο της “πίτας”. Η Microsoft τις προηγούμενες μέρες ανακοίνωσε, για παράδειγμα, πληθώρα νέων χαρακτηριστικών για όλο το Microsoft 365, συμπεριλαμβανομένου του Teams, ενώ και το Facebook προχώρησε σήμερα στην ανακοίνωση νέων λειτουργιών.

Στις λειτουργίες αυτές περιλαμβάνονται τα Workplace Rooms, τα οποία είναι μια νέα υπηρεσία τηλεδιασκέψεων. Το βασικό χαρακτηριστικό των “δωματίων” του Facebook είναι ότι θα συνδέουν συνεργάτες οι οποίοι βρίσκονται στο Workplace με ευκολία αλλά και όσους είναι “εκτός” με ένα απλό link, όπως ακριβώς λειτουργεί και το Zoom. Είναι μια υπηρεσία που λάνσαρε πρόσφατα το Facebook σαν πλατφόρμα και “περνά” τώρα στο Workplace.

Άλλα νέα χαρακτηριστικά που ανακοίνωσε το Facebook είναι η αυτόματη μετάφραση σε έξι γλώσσες και η δυνατότητα χρήσης τηλεόρασης για τις τηλεδιασκέψεις του Workplace.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις