Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Exscientia: Χρηματοδότηση 60 εκατ. για την ανάπτυξη φαρμάκων με τη βοήθεια της AI

Η βρετανική εταιρεία έχει σχεδιάσει ένα φάρμακο ακριβείας για τη θεραπεία της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής, ενώ τώρα εργάζεται σε πιθανές θεραπείες για τον κορωνοϊό

Η Exscientia, μια βρετανική εταιρεία που ασχολείται με την ανακάλυψη φαρμάκων με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, έκλεισε τον Γ΄ γύρο χρηματοδότησής της εν μέσω πανδημίας και εξασφάλισε 60 εκατ. δολάρια από υφιστάμενους και νέους επενδυτές.

Νωρίτερα φέτος, η Exscientia είχε ανακοινώσει ότι το πρώτο φάρμακο ακριβείας που σχεδίασε για τη θεραπεία της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής, εισήλθε στη φάση των κλινικών δοκιμών φάσης Ι, σε άνθρωπο.

Σήμερα – ταυτόχρονα με άλλα projects- η εταιρεία εργάζεται και σε θεραπείες για τον κορωνοϊό. Τον Μάρτιο ανακοίνωσε μια κοινή πρωτοβουλία με την Calibr (εταιρεία ανάπτυξης φαρμάκων) και την Diamond Light Source (επιστημονικό κέντρο στο Oxfordshire), για την ανάπτυξη αντιϊκών θεραπειών ενάντια στον COVID-19.

Με τη νέα χρηματοδότηση, η εταιρεία στοχεύει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της, να ενισχύσει τις δυνατότητές της στην τεχνητή νοημοσύνη και παράλληλα να επιταχύνει τη διεθνή επέκτασή της, αναπτύσσοντας αρχικά παρουσία στις ΗΠΑ,

“Αυτή η επένδυση υπογραμμίζει την αυξανόμενη δέσμευσή (μας) στη δυνατότητα που έχει η τεχνητή νοημοσύνη να αλλάξει τον τρόπο που ανακαλύπτονται τα φάρμακα…” δήλωσε ο Andrew Hopkins, CEO και founder της Exscientia και συμπλήρωσε: “Έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι η πλατφόρμα μας μπορεί να μειώσει το χρόνο που μεσολαβεί από τη σύλληψη μιας ιδέας έως τη δημιουργία ενός βιώσιμου νέου υποψήφιου φαρμάκου για ασθενείς που χρειάζονται θεραπείες, επιταχύνοντας σημαντικά ολόκληρη τη διαδικασία Έρευνας και Ανάπτυξης.”

Διαβάστε ακόμα:

Τέσσερις ελληνικές healthtech startups ενάντια στον κορωνοϊό

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις