Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple ξεπέρασε την Alphabet και έγινε η πιο καινοτόμα εταιρεία για το 2020

Στον απόηχο των ανακοινώσεων της Apple για την κυκλοφορία των πρώτων Mac με δικούς της επεξεργαστές, κυκλοφόρησε σήμερα η ετήσια έρευνα της Boston Consulting Group (BCG), σύμφωνα με την οποία, ο τεχνολογικός κολοσσός είναι η πιο καινοτόμα εταιρεία στον κόσμο για το 2020.

Στην έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο του 2019, συμμετείχαν συνολικά 2.500 παγκόσμια στελέχη. Κάτω από την Apple, κατατάχθηκαν φέτος η Alphabet και η Amazon, οι οποίες πέρυσι είχαν την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε η Microsoft και η Samsung, οι οποίες διατήρησαν τις περσινές τους θέσεις.

Εντυπωσιακό είναι το άλμα που έκανε η Huawei, ανεβαίνοντας 42 θέσεις για να φθάσει τελικά έκτη στην κατάταξη, όπως και η άνοδος της Alibaba (7η) η οποία ανέβηκε 16 θέσεις σε σχέση με πέρυσι. Τη δεκάδα “έκλεισαν”, χωρίς θεαματικές διαφορές, και οι IBM, Sony και Facebook.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 162 εταιρείες που τα τελευταία 14 χρόνια έχουν καταφέρει να μπουν στη συγκεκριμένη λίστα με τις 50 πιο καινοτόμες εταιρείες, το 30% έχει μπει μία φορά ενώ το 57% τα έχει καταφέρει έως τρεις φορές. Οι εταιρείες που έχουν ενταχθεί και τα 14 αυτά χρόνια στη λίστα είναι μόλις 8 και είναι οι εξής: Alphabet, Amazon, Apple, HP, IBM, Microsoft, Samsung, και Toyota.

Οι 50 πιο καινοτόμες εταιρείες για το 2020, σύμφωνα με την Boston Consulting Group:

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις