Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Siemens επιτρέπει στους υπαλλήλους της να δουλέψουν από όπου αυτοί θέλουν

Μετά το Twitter, και η Siemens αποφάσισε με αφορμή την πανδημία και τις τεράστιες αλλαγές που αυτή προκάλεσε μεταξύ άλλων στη λειτουργία των επιχειρήσεων, να υιοθετήσει ένα νέο μοντέλο εργασίας για τους υπαλλήλους της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι από εδώ και στο εξής θα επιτρέπει στους υπαλλήλους της να εργάζονται από όπου αυτοί αισθάνονται πιο παραγωγικοί, είτε αυτό είναι το σπίτι τους είτε κάποιος συνεργατικός χώρος.

“Ο στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο να εργάζονται εξ αποστάσεων για δύο ή τρεις ημέρες την εβδομάδα, όποτε είναι λογικό και εφικτό”, ανέφερε η Siemens σε σχετική ανακοίνωση.

“Αυτές οι αλλαγές θα συσχετιστούν επίσης με ένα διαφορετικό στυλ ηγεσίας, που θα εστιάζει στα αποτελέσματα παρά στο χρόνο που αφιερώνεται στο γραφείο”, δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας”, Roland Busch.

Η Siemens, η οποία είναι η πρώτη μεγάλη γερμανική εταιρεία που κάνει μόνιμες αλλαγές στον τρόπο οργάνωσης της λειτουργίας του προσωπικού της, δήλωσε ότι το νέο μοντέλο θα ισχύει για περισσότερους από 140.000 υπαλλήλους σε περίπου 125 τοποθεσίες σε 43 χώρες.

Διαβάστε ακόμα:

Τηλε-εργασία “για πάντα” λέει το Twitter στους υπαλλήλους του

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις