Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Triparound: Νέα χρηματοδότηση από διεθνείς επενδυτές – Στα 2 εκατ. δολάρια ο γύρος

Η νέα χρηματοδότηση αποτελεί ουσιαστικά προέκταση του Seed γύρου χρηματοδότησης που είχε "ανοίξει" η εταιρεία το 2019, με την εξασφάλιση 1,2 εκατ. ευρώ.

Η Triparound, η ελληνική Startup του τουρισμού που ξεκίνησε από το egg της Eurobank, εξασφάλισε χρηματοδότηση 800 χιλιάδων ευρώ από μια ομάδα διεθνών επενδυτών.

Η νέα χρηματοδότηση αποτελεί ουσιαστικά προέκταση του Seed γύρου χρηματοδότησης που είχε “ανοίξει” η εταιρεία το 2019, με την εξασφάλιση 1,2 εκατ. δολαρίων. Την είδηση επιβεβαίωσε πριν από λίγη ώρα στο Startupper ο ένας εκ των δύο ιδρυτών της Triparound, Αντώνης Χαλκιόπουλος, λέγοντας:

“Είμαστε ευγνώμονες για την ψήφο εμπιστοσύνης που μας έδωσαν οι επενδυτές μας εν μέσω της πανδημίας, αυξάνοντας την αρχική μας χρηματοδότηση από τα 1,2 στα 2 εκατομμύρια δολάρια. Νιώθουμε πλέον ακόμα πιο δυνατοί να συνεισφέρουμε με τις τεχνολογικές μας λύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό των ξενοδόχων και των τουριστικών πρακτόρων”.

Στους επενδυτές της εταιρείας περιλαμβάνεται ο πρώην CEO του TravelClick, Larry Kutscher, ο Ανδρέας Σταυρόπουλος (Threshold Ventures), ο  BenBoyer (Tenaya Capital) και η Laela Sturdy (Capital G).

Μια ανερχόμενη δύναμη στον τουρισμό

Η Triparound είναι μια από τις πιο ανερχόμενες εταιρείες λογισμικού που δραστηριοποιούνται στο κομμάτι του τουρισμού, με στόχο να τοποθετήσει τις τουριστικές επιχειρήσεις στο μέλλον.

Η εταιρεία, που ξεκίνησε ως “Tooristas” από το egg της Eurobank, προσφέρει σε ξενοδοχεία, παρόχους εμπειριών και τουριστικούς πράκτορες ολοκληρωμένες λύσεις λογισμικού και μαζί με αυτές, νέες και άγνωστες μέχρι σήμερα ευκαιρίες ανάπτυξης.

Μέσα από το λογισμικό της, οι τουριστικές επιχειρήσεις μπορούν να ολοκληρώσουν άμεσα διαθέσιμες τουριστικές εμπειρίες και ταξίδια με το πάτημα ενός κουμπιού, να αυξήσουν τις πωλήσεις τους δημιουργώντας ολοκληρωμένα ταξιδιωτικά προϊόντα για τους πελάτες τους, να περιορίσουν το επιχειρησιακό τους κόστος και, τέλος, να αποκτήσουν βαθιά επιχειρησιακή γνώση για τις προτιμήσεις των πελατών τους.

Η Triparound δραστηριοποιείται σήμερα στην Αμερική. Στο Advisory Boartd της εταιρείας περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων ο ο Kedar Doshi (Αντιπρόεδρος της Salesforce για τα Analytics και το Einstein.ai) και ο Γιάννης Δόσιος (Αντιπρόεδρος για τα αναδυόμενα προϊόντα στο Twitter).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Triparound είναι ανάμεσα στις Startups που φιλοξενούνται στο αφιέρωμα του Startupper #11 για τις νεοφυείς επιχειρήσεις του τουρισμού.

Περισσότερα για την Triparound:

Αντώνης Χαλκιόπουλος – Χρήστος Στεργίου: “Η Triparound τοποθετεί τους επαγγελματίες του τουρισμού στο μέλλον”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις