Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πιο γρήγορα η ανάκαμψη για τις Κινεζικές αεροπορικές λόγω εσωτερικού τουρισμού

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι οι  Κινεζικές αεροπορικές εταιρίες είναι πιθανόν να ανακάμψουν γρηγορότερα από τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς ανταγωνιστές τους, καθώς ο εσωτερικός τουρισμός της Κίνας, που αποτελεί κύρια πηγή εσόδων αυτών των εταιριών, αυξάνεται σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με άλλες χώρες.

Τι συνέβη στην πανδημία;

Ο αεροπορικός τομέας παγκοσμίως υπέστη σημαντικές οικονομικές απώλειες τόσο μετά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοιού παγκοσμίως, όσο και μετά το κλείσιμο των συνόρων και των lockdown που επιβλήθηκαν.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλές αεροπορικές εταιρίες να αναζητήσουν μεγάλα χρηματοοικονομικά ποσά για να μην πτωχεύσουν και να συνεχίσουν μελλοντικά με νέο σχεδιασμό την λειτουργία τους.

Γιατί θα ανακάμψουν γρηγορότερα οι Κινεζικές αεροπορικές εταιρίες;

Η Κίνα είναι η πρώτη χώρα που χτυπήθηκε από τον κορωνοιό, αλλά τους τελευταίους μήνες τα μέτρα έχουν χαλαρώσει, με αποτέλεσμα να επιτρέπεται στους πολίτες να ταξιδέψουν στο εσωτερικό της χώρας.

Όπως διαβάζουμε στην Eastspring Investments, οι Κινέζοι παραθεριστές μπορεί να προτιμούν κυρίως κοντινά ταξίδια είτε με το αυτοκίνητο είτε με το τρένο σε σχέση με εκείνα με το αεροπλάνο, αλλά οι Κινεζικές αερογραμμές, επωφελούνται σε μεγάλο βαθμό λόγω του  εσωτερικού τουρισμού και φαίνεται πώς θα ανακάμψουν πιο γρήγορα σε σύγκριση με τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ομολόγους τους.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι και η Κινεζική οικονομία ανακάμπτει κάτι που θα τη φέρει σε ακόμα πιο ισχυρή θέση στο παγκόσμιο οικονομικό στίβο μια και οι μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη σημειώνουν τεράστια μείωση στο ΑΕΠ τους, όπως για παράδειγμα το “αδιανόητο” -28% της Ιαπωνίας το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις