Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Zuckerberg φέρεται ότι προειδοποίησε τον Trump για την απειλή των Κινεζικών τεχνολογικών εταιριών

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal ο CEO του Facebook Mark Zuckerberg είχε προειδοποιήσει τον πρόεδρο Trump σε δείπνο στο Λευκό Οίκο τον περασμένο Οκτώβριο, ότι οι Κινεζικές τεχνολογικές εταιρίες αποτελούν άμεση απειλή για τις Αμερικανικές ομόλογες τους.

Ο ισχυρός άνδρας του Facebook, δια μέσω εκπροσώπου, επεσήμανε ότι ποτέ δεν εισηγήθηκε την απαγόρευση του TikTok και άλλων Κινεζικών τεχνολογικών εταιριών, αλλά προειδοποίησε τις Αμερικανικές Αρχές και τους νομοθέτες για τον κίνδυνο που ενέχουν αυτές οι εταιρίες σε σχέση με την κυριαρχία των ΗΠΑ στον τεχνολογικό τομέα.

Ο Zuckerberg λέγεται ότι ισχυρίστηκε πως η καταστολή αυτών των εταιριών θα μπορούσε να είναι προτεραιότητα (Σ.Σ. αντί να ελέγχονται κατά κόρον οι δραστηριότητες του Facebook), διευκρινίζοντας ότι το TikTok, που ανήκει στην Κινεζική εταιρία ByteDance, δεν δεσμεύεται όπως το Facebook από τους νόμους περί ελευθερίας του λόγου π.χ.

Το TikTok παρουσιάζει σημαντικό ανταγωνισμό για το Facebook και δεδομένου του μεγάλου κοινού του, πολλές εταιρείες προτιμούν να απευθύνονται στην Κινεζική εταιρία για διαφήμιση πάρα στο Instagram ή στο Facebook. Ο Αμερικανικός κολοσσός λάνσαρε το Instagram Reels τον Αύγουστο, που αναμένεται να ανταγωνιστεί το Tik Tok, ενώ μέσα σε αυτόν τον μήνα ο πρόεδρος Trump υπέγραψε την απαγόρευση της Κινεζικής εφαρμογής, επικαλούμενος ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, με το TikTok να κάνει γνωστό ότι το Σαββατοκύριακο άσκησε ένσταση κατά της απαγόρευσης.

Εκπρόσωπος του Faceboοk αρνήθηκε όλους τους παραπάνω ισχυρισμούς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις