Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τονωτική «ένεση» 4 εκατ. δολαρίων για την iFarm για ώθηση στη κάθετη γεωργία

Συνολικά στα 4 εκατομμύρια δολάρια ανήλθε το ύψος του ποσού που έλαβε ο πάροχος τεχνολογίας κάθετης γεωργίας iFarm σε seed round χρηματοδότησης. Της όλης διαδικασίας ηγήθηκε η Gagarin Capital, ενώ σε αυτήν συμμετείχαν οι Matrix Capital, Impulse VC, IMI.VC, καθώς επίσης και αρκετοί μεμονωμένοι business angels.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Φινλανδική εταιρεία εστιάζει το ενδιαφέρον της στην ανάπτυξη και παροχή λογισμικού που με την σειρά του επιτρέπει προς τρίτα μέρη και ενδιαφερόμενους γεωργούς να κάνουν πράξη την υλοποίηση της διαδικασίας κάθετης γεωργία. Κι αυτό, στοχεύοντας στην πραγματοποίηση πωλήσεων προς εταιρείες επεξεργασίας τροφίμων και ηγέτιδες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Fast Moving Consumer Goods (FMCG), καθώς επίσης σε αγρότες, πανεπιστημιακά ερευνητικά κέντρα, ακόμη και προς μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις που διαθέτουν δικές τους ανάγκες τροφοδοσίας ως αποτέλεσμα της λειτουργίας μεγάλων μεγέθους και πολυπληθών γραφείων και εν γένει εγκαταστάσεων.

Το λογισμικό του iFarm που χρησιμοποιείται ως πλατφόρμα εξυπηρέτησης, αυτοματοποιεί τη φροντίδα καλλιεργειών για μια σειρά από φυτά, όπως λ.χ. χόρτα, σαλάτες, ντοματίνια και μούρα τα οποία και καλλιεργούνται σε κάθετες στοίβες. Το σύστημα περιλαμβάνει μια σειρά τεχνολογιών για την παρακολούθηση και την αυτοματοποίηση της φροντίδας των καλλιεργειών, εφαρμόζοντας το computer vision και το machine learning, αντλώντας ταυτόχρονα δεδομένα από «χιλιάδες» φυτά που συλλέγονται από ένα κατανεμημένο δίκτυο αγροκτημάτων, ανά iFarm.

Προς το παρόν παρέχει τεχνολογία σε περίπου 50 project στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, καλύπτοντας συνολικά 11.000 τετραγωνικά μέτρα αγροτικών εκτάσεων. Η πλατφόρμα της iFarm είναι ήδη σε θέση να αυτοματοποιήσει τη φροντίδα για περίπου 120 ποικιλίες φυτών, με στόχο να φτάσει τις 500 μέχρι το 2025.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις