Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 15 εκατ. δολαρίων από την Gradient Ventures της Google στην Klara

Με το ποσό των 15 εκατομμυρίων δολαρίων χρηματοδότησε την Klara, μια startup που δραστηριοποιείται στον τομέα της φροντίδας υγείας, η Gradient Ventures της Google. Η Νεοϋορκέζικη εταιρεία υποστηρίζει πως έχει αναπτύξει ένα αποδοτικό εργαλείο διάδρασης των ίδιων των ασθενών με τα γραφεία των ιατρών.

Τα στελέχη της Gradient Ventures δικαιολογούν την παραπάνω επένδυση ως σύμφωνη με την τάση ανάπτυξης νέων μορφών επικοινωνίας, διαγωνιστικών εργαλείων και εφαρμογών, καθώς επίσης και εργαλεία διαχείρισης που απευθύνονται σε γραφεία ιατρών, μα και ιατρεία. Κι αυτό, καθώς ολοένα και περισσότεροι ασθενείς αναζητούν περισσότερες επιλογές σε επίπεδο εικονικής φροντίδας της υγείας τους. Βέβαια, η περίπτωση της Klara δεν αποτελεί την μοναδική του είδους, ωστόσο σύμφωνα με τα στελέχη της διαφοροποιείται από τον εν γένει ανταγωνισμό χάρη στην εστίασή της στο γεγονός ότι οι επικοινωνίες των ασθενών τίθενται στο επίκεντρο του user interface. Όπως σημειώνουν, τα αντίστοιχα συστήματα που κυκλοφορούν στην αγορά αναπτύχθηκαν προσθέτοντας στο τέλος την πτυχή του messaging. Αποτέλεσμα; Αφενός μεν να τίθεται εν αμφιβόλω η αποτελεσματικότητά τους σε επίπεδο διάδρασης με το κοινό και αφετέρου δε να αδυνατίζει εξαιρετικά η δομή της διαμόρφωσης και λειτουργίας τους.

Σε πρωταρχικό βαθμό η Klara δείχνει αυξημένο επίπεδο ενδιαφέροντος τόσο για ανεξάρτητους όσο και μεμονωμένους γιατρούς, αλλά και ευρύτερες ιατρικές ομάδες στις οποίες συμπεριλαμβάνονται λ.χ. δερματολόγοι. Παρόλα αυτά, όπως εξάλλου υπογραμμίζουν τα στελέχη της Νεοϋορκέζικης startup, η πρότασή τους συνεργάζεται και λειτουργεί αποδοτικά με κάθε πτυχή του ιατρικού επαγγέλματος, ανεξαρτήτως ειδίκευσης.

Η λύση της Klara λειτουργεί δια μέσω ενός portal σε έναν mobile web browser. Όσο για τους ασθενείς, σε αυτούς αποστέλλεται ένα link δια μέσω γραπτού μηνύματος και στη συνέχεια είναι σε θέση να διαδράσουν με την ίδια την υπηρεσία μέσω μηνύματος text.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις