Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Ξεχωριστός ο ρόλος της Θεσσαλονίκης στο οικοσύστημα καινοτομίας της χώρας”

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης από όπου μίλησε για το οικοσύστημα της πόλης και της χώρας, τις δυνατότητες των νεοφυών επιχειρήσεων και τη σημασία των νέων τεχνολογιών

Στη δυναμική των νεοφυών επιχειρήσεων και τη σημασία των νέων τεχνολογιών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,  σε επίσκεψή του στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στη δύναμη που έχουν τα “ανοιχτά δεδομένα” για την άσκηση δημόσιων πολιτικών, φέρνοντας ως παράδειγμα την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ μίλησε και για το οικοσύστημα νέων επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας γενικότερα.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, εργαζόμενος στο παρελθόν για λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, είχε δημιουργήσει το πρώτο κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών για επενδύσεις σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και τόνισε ότι χαίρεται που διαπιστώνει ότι τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα πολύ ιδανικό οικοσύστημα νέων επιχειρήσεων, που εφαρμόζουν στην πράξη τις αρχές τις οποίες πάντα πρέσβευε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε στη συνέχεια ότι ότι το οικοσύστημα αυτό υποστηρίζεται με ενέργειες που γίνονται και από την κυβέρνηση αλλά και από την περιφέρεια, καθώς και από τους κατά τόπους φορείς, με μια σειρά από ενέργειες, με φορολογικά και άλλα κίνητρα, σημειώνοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα έχει ακόμα πορεία σε αυτόν τον τομέα.

“Έχουμε ακόμη πολλά βήματα να κάνουμε προκειμένου να αναδείξουμε αυτό το οποίο αποτελεί το κρυφό μας συγκριτικό πλεονέκτημα, που δεν είναι άλλο από το ταλέντο των ανθρώπων, εντός και εκτός Ελλάδας. Στέκομαι στο ταλέντο και εκτός Ελλάδος, γιατί για πρώτη φορά βλέπουμε τάσεις ενός αντίστροφου brain drain, άνθρωποι οι οποίοι διαπιστώνουν -ίσως να βοήθησε και σε αυτό η διαχείριση που κάναμε για τον κορωνοϊό- ότι αξίζει να επιστρέψουν τη χώρα μας και είναι διατεθειμένοι να ασκήσουν εδώ την επιχειρηματική τους δραστηριότητα” ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τη Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι “θα έχει ξεχωριστό ρόλο να παίξει σε αυτό το οικοσύστημα, με πρωτοβουλίες οι οποίες αναπτύσσονται σε μια πόλη η οποία έχει το μέγεθος, έχει μια φυσική αγορά η οποία εκτείνεται πέραν των εθνικών συνόρων, αλλά κυρίως έχει το ανθρώπινο κεφάλαιο για να μπορεί να υποστηρίξει μια τέτοια πρωτοβουλία”.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης, προανήγγειλε μία ρύθμιση που θα αντιμετωπίζει τα θέματα κόστους ανταγωνιστικότητας των ελληνικών νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων σε σχέση με τις αντίστοιχες ξένες και παρέπεμψε σε σχετικές ανακοινώσεις για τα μέτρα που προωθούν το πρόγραμμα “Elevate Greece”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις