Η Fintech Railsbank εξαγοράζει θυγατρική της πτωχευμένης Wirecard

Η βρετανική Fintech Railsbank εξαγόρασε την  Wirecard Card Solutions Ltd στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία όπως ανακοίνωσε, έχει ήδη υπογράψει τη συμφωνία για την εξαγορά της βρετανικής θυγατρικής του κολοσσού, ο οποίος κατέρρευσε πρόσφατα μετά από την αποκάλυψη ενός μεγάλου σκανδάλου. Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν.

Στο πλαίσιο του deal, η Railsbank θα αποκτήσει την τεχνολογία καρτών της Wirecard, τους πελάτες αλλά και μερικούς υπαλλήλους. “Αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα για όλους”, δήλωσε ο Nigel Verdon, συνιδρυτής και CEO της Railsbank. “Στόχος μας είναι να παρέχουμε ένα ασφαλές καταφύγιο και να προσφέρουμε μια αδιάλειπτη υπηρεσία στους πελάτες και τους κατόχους καρτών. Έχουμε ήδη ενσωματώσει με επιτυχία έναν αριθμό πελατών και έχουμε τα πάντα στη θέση τους για μια σταδιακή και ελεγχόμενη συγχώνευση”.

Σημειώνεται ότι η Wirecard ιδρύθηκε κατά την ακμή της περιόδου της Νέας Οικονομίας το 1999 και έφτασε πριν την πτώχευσή της να απασχολεί 5.800 εργαζόμενους σε 26 γραφεία παγκοσμίως. Τον περασμένο Ιούνιο, λαμβάνοντας υπόψη μια τρύπα ύψους 1,9 δισ. ευρώ στον ισολογισμό της, η Wirecard κήρυξε πτώχευση λόγω επικείμενης αφερεγγυότητας και υπερχρέωσης. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες πτωχεύσεις στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία που κλόνισε την εμπιστοσύνη στο χρηματοοικονομικό κέντρο της Γερμανίας.

Η πτώχευση αυτή αποτέλεσε αφορμή, όπως φαίνεται, για τις Startups του χώρου που έσπευσαν να εξαγοράσουν… ό,τι προλάβαιναν, προκειμένου να εκμεταλλευτούν την τεχνολογία αλλά και το δίκτυο του μέχρι πρότινος “ηγέτη” της αγοράς. Πριν την Railsbank, η γερμανική Startup IDnow, που παρέχει λύσεις για την διαδικτυακή επαλήθευση ταυτότητας, εξαγόρασε την Wirecard Communication Services.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονταν για περισσότερα από πέντε χρόνια και τώρα η IDnow αποφάσισε να ενσωματώσει και να επεκτείνει την θυγατρική, διατηρώντας τις εγκαταστάσεις της στη Λειψία καθώς και τους περισσότερους από τους 150 υπαλλήλους της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις