Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Monedo: Η πανδημία οδηγεί τη γερμανική Fintech στη χρεωκοπία

Στη χρεωκοπία οδηγεί η πανδημία την γερμανική Monedo, μια εταιρεία που υπήρξε η μεγαλύτερη Fintech στη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Sifted. Δικηγόρος σχετικός με την υπόθεση, δήλωσε στην ιστοσελίδα ότι η αίτηση πτώχευσης κατατέθηκε σε γερμανικό δικαστήριο την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Monedo. η οποία παρείχε μικροδάνεια, είχε αντιμετωπίσει δυσκολίες στην εύρεση του σωστού επιχειρηματικού μοντέλου για αυτήν. Στις αρχές του έτους, η εταιρεία είχε αλλάξει επιχειρηματική στρατηγική, ξεκινώντας να χρησιμοποιεί αλγορίθμους για τη χορήγηση δανείων. Παράλληλα, άλλαξε και το όνομά της – από Kreditech που ονομαζόταν πριν.

Οι κινήσεις αυτές κρίθηκαν εξαρχής θετικά από τον τύπο, ωστόσο εν τέλει δεν δούλεψαν, αφού η εταιρεία ήρθε αντιμέτωπη με ένα νέο χτύπημα: την πανδημία.  Μιλώντας στο Sifted τον Μάρτιο, ο CEO της Monedo David Chan, είχε αναφέρει ότι οι ψηφιακοί πάροχοι δανείων θα υπέφεραν, εάν η πανδημία οδηγούσε σε οικονομική κρίση. Ο Chan, είχε προβλέψει τότε, ότι ο κλάδος θα συρρικνωθεί καθώς η ζήτηση για δάνεια θα μειωθεί.

Πράγματι,  η Monedo δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή Fintech που υπέστη τις συνέπειες της πανδημίας. Πρόσφατα, η βρετανική ψηφιακή τράπεζα Monzo, δήλωσε ότι υπάρχουν “σημαντικές αμφιβολίες” για το μέλλον της ως εταιρεία, οι οποίες προέκυψαν από την αναστάτωση που έφερε ο κορωνοϊός.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις