Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 18,5 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή Εθνικών Ερευνητικών Φορέων σε ευρωπαϊκά έργα

Την πρώτη απόφαση για την «Εθνική Χρηματοδότηση σε Ερευνητικά Ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά έργα, για το οικονομικό έτος 2019» υπέγραψε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας.

Μέσω αυτών των συμπληρωματικών εθνικών κονδυλίων, γνωστών ως «Matching Funds», καθίσταται δυνατή η υλοποίηση Ευρωπαϊκών ερευνητικών έργων από εθνικούς φορείς.

Το συνολικό ποσό του έτους 2019, που αντιστοιχεί στα Matching Funds ανέρχεται στα 18.504.301 εκατ. ευρώ.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας δήλωσε: «Αποτελεί σημαντικό επίτευγμα η επιτυχής διεκδίκηση ανταγωνιστικών ερευνητικών έργων και, όπου απαιτείται, η Πολιτεία οφείλει να στέκεται αρωγός και να συμπληρώνει το απαιτούμενο ποσό από Εθνικούς Πόρους μέσω των κονδυλίων της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας».

Hellenic Biocluster: Χρηματοδότηση από τη ΓΓΕΤ με στόχο την προώθηση της ελληνικής καινοτομίας

Στις 30 Σεπτεμβρίου, το Hellenic Biocluster (HBio), το πρώτο και μεγαλύτερο cluster Υγείας και Βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι έλαβε χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας για να επιταχύνει την ανάπτυξή του και να συνεχίσει να συνδέει την καινοτομία στον χώρο της υγείας, με την αγορά.

Εδώ και 14 χρόνια, το HBio, ενώνει τον κόσμο της βιομηχανίας με αυτόν της ακαδημίας, στοχεύοντας στη στήριξη της καινοτόμας επιστήμης με αντίκτυπο στην κοινωνία. Με αυτόν τον τρόπο, έχει δημιουργήσει ένα δυνατό οικοσύστημα, το οποίο περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών “Αλέξανδρος Φλέμιγκ”, Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”), πανεπιστήμια, σημαντικούς παίκτες του φαρμακευτικού τομέα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Startups.

Καθημερινά, το HBio προσπαθεί να ενισχύει το συγκεκριμένο οικοσύστημα διευκολύνοντας τη συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντας και δημιουργώντας αξία μέσα από την τεχνογνωσία, την στρατηγική και τα προγράμματα που προσφέρει.

Μπορείτε να δείτε το πώς θα χρησιμοποιηθεί η νέα χρηματοδότηση, εδώ.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις