Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση επέκτασης στις ΗΠΑ για την Savana Medica

Η Savana δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης και παροχής υπηρεσιών που βασίζονται σε τεχνολογία machine learning

Το ποσό των 15 εκατομμυρίων δολαρίων, που αναμένεται να αποτελέσει σημαντική «καύσιμη» ύλη στην υλοποίηση των σχεδίων της για την μεταφορά των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ και δη τη Νέα Υόρκη, κατάφερε να αντλήσει σε ένα νέο κύκλο χρηματοδότησης η Savana.

Κίνηση, περίπου επιβεβλημένη για την Ισπανική startup, που ιδρύθηκε το 2014, καθώς ήδη συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς επίσης και με περισσότερες από 100 υγειονομικές εγκαταστάσεις.

Η Savana δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης και παροχής υπηρεσιών που βασίζονται σε τεχνολογία machine learning, μέσω των οποίων μετατρέπει τις κλινικές σημειώσεις σε δομημένες πληροφορίες για τους ασθενείς, προκειμένου να τις αξιοποιήσουν σχετικά οι ιατροί και οι φαρμακοποιοί.

Της πρόσφατης διαδικασίας άντλησης κεφαλαίων ηγήθηκε η Cathay Innovation, με την ενεργό συμμετοχή της Ισπανικής επενδυτικής εταιρείας Seaya Ventures.

Μέχρι σήμερα, η Ισπανική εταιρεία έχει ήδη επεξεργαστεί περισσότερα από 400 ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία σε τέσσερις συνολικά γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ισπανικά).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις