Η έκρηξη του VR είναι ακόμα χρόνια μακριά, λέει ο CEO της Sony Interactive Entertainment

Μερικά χρόνια μακριά βρίσκεται ακόμα η “έκρηξη” στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας – παρόλο που πολλοί πιστεύουν το αντίθετο. Αυτό δήλωσε ο CEO της Sony Interactive Entertainment,  Jim Ryan, επιβεβαιώνοντας ότι η εταιρεία δεν θα κάνει άμεσα κάποιο άλμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το PlayStation (το προϊόν – ναυαρχίδα της εταιρείας) θα μείνει μακριά από την ανερχόμενη αυτή τεχνολογία, ο Ryan ξεκαθάρισε πως αυτή η μετάβαση δεν θα γίνει στο κοντινό μέλλον. Ο ίδιος ανέφερε σε συνέντευξή του ότι το VR θα αποτελέσει ένα ουσιαστικό συστατικό της διαδραστικής ψυχαγωγίας, αλλά όχι σύντομα.

“Νομίζω ότι απέχουμε περισσότερο από λίγα λεπτά από το μέλλον του VR. Το PlayStation πιστεύει στο VR. Η Sony πιστεύει στο VR, και σίγουρα πιστεύουμε κάποια στιγμή στο μέλλον, το VR θα αντιπροσωπεύει ένα ουσιαστικό στοιχείο της διαδραστικής ψυχαγωγίας. Θα είναι φέτος; Όχι. Θα είναι το επόμενο έτος; Όχι. Αλλά θα έρθει σε κάποιο στάδιο; Πιστεύουμε ναι”, ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι η Sony και το PlayStation ανυπομονούν να δουν που θα τους οδηγήσει η νέα αυτή τεχνολογία.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του έτους, ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg είχε δηλώσει ότι το VR και το AR είναι οι τεχνολογίες της δεκαετίας, με τον ίδιο τρόπο που ήταν τα κινητά τηλέφωνα τα προηγούμενα δέκα χρόνια! Ο Zuckerberg, όπως και ο Ryan της Sony, είχε θέσει βέβαια μακροπρόθεσμες βλέψεις, λέγοντας ότι η τεχνολογία μπορεί να έχει “ολοκληρωθεί” έως το 2030.

Πάντως, η αγορά του VR είναι ήδη μια υπολογίσιμη δύναμη παγκοσμίως. Το 2019, οι δαπάνες για AR και VR ξεπέρασαν τα 10,5 δισ. δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι το 2025 οι δαπάνες αναμένεται να αγγίξουν τα 20.9 δισ. δολάρια.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις