Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 2 εκατ. δολαρίων για τα ηλεκτρικά οχήματα last mile delivery της Scoobic

Η Scoobic Group, μια Startup με έδρα τη Σεβίλλη η οποία εξειδικεύεται στη δημιουργία πολυχρηστικών ηλεκτρικών οχημάτων, εξασφάλισε χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από την Innoenergy, το ευρωπαϊκό hub επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στον τομέα της βιώσιμης ενέργειας.

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2016, σχεδιάζει και κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα τα οποία χρησιμοποιούνται κατά βάση για last mile delivery, μια ανάγκη που έχουν οι περισσότεροι πάροχοι μεταφορικών υπηρεσιών. Το όχημα της εταιρείας είναι 100% ηλεκτρικό, έχει μέγεθος μεγαλύτερο από μηχανή και μικρότερο από βαν και μπορεί να μεταφέρει φορτίο έως 750 κιλά, με αυτονομία 300 χιλιομέτρων!

Η Scoobic θεωρεί ότι τα οχήματά της είναι η λύση στις περιβαλλοντικές προκλήσεις που δημιουργούνται από την άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Επιπλέον, είναι μια λύση που μπορεί να αντικαταστήσει τα παραδοσιακά οχήματα παραδόσεων, προσφέροντας αυτό που η εταιρεία ονομάζει “000 εκπομπές”: μηδενική ρύπανση, μηδενική κίνηση, μηδενικός θόρυβος.

«Η Scoobic ηγείται της ενεργειακής μετάβασης των πόλεων … καθιστώντας τις αστικές περιοχές καθαρότερες, πιο άνετες και ασφαλέστερες. Τα οχήματά μας μειώνουν το κόστος παράδοσης για το last mile delivery, ωφελώντας τις εταιρείες και ταυτόχρονα βελτιώνοντας τους χρόνους παράδοσης έως και 30%, ωφελώντας την κοινωνία », δήλωσε ο José María Gómez, CEO της Scoobic. «Πρόκειται για μια νέα κατηγορία οχήματος παράδοσης που συνδυάζει την ικανότητα φόρτωσης ενός φορτηγού με την ευελιξία και τις μειωμένες διαστάσεις μιας μοτοσικλέτας, χάρη στο πλάτος των 90 cm», πρόσθεσε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις