Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στο 53% του παγκόσμιου πληθυσμού θα “φτάσει” το 5G έως το 2025

Η παγκόσμια κάλυψη της τεχνολογίας 5G αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 253.84% μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, «αγγίζοντας» το 53% του παγκόσμιου πληθυσμού, δηλαδή 4.14 δις. Ανθρώπους.

Σύμφωνα με στοιχεία του Bankr, η ανάπτυξη θα γίνει σταδιακά και υπολογίζεται ότι το 2021, περίπου 1.95 δις. Άνθρωποι – δηλαδή το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού – θα έχει πρόσβαση σε 5G. Στα επόμενα δύο χρόνια, τα δίκτυα θα είναι διαθέσιμα στο 32% του πληθυσμού, άρα σε 2.5 δις. Ανθρώπους. Το 2023, κάλυψη αναμένεται να φτάσει στο 39% του παγκόσμιου πληθυσμού (3.05 δις) και το ποσοστό αυτό αναμένεται να ανέβει στο 46% (3.6 δις) μέχρι το 2024.

Σήμερα, παραπάνω από 1 δις. Άνθρωποι έχουν πρόσβαση στα δίκτυα νέας γενιάς και αυτό σύμφωνα με το Bankr είναι το αποκορύφωμα μιας «κοινής γραμμής» που ακολουθείται από μεγάλους παίκτες τα τελευταία χρόνια. Όπως σημειώνεται στην έρευνα, η κάλυψη σήμερα είναι σημαντική, αλλά είναι συγκεντρωμένη σε λίγες μόνο περιοχές στην Ασία, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Άλλες περιοχές ακόμα χτίζουν τις υποδομές τους για να «υποδεχθούν» την τεχνολογία. Πάντως, ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης είναι η Ασία, η οποία υλοποιεί μια ραγδαία μετάβαση στα δίκτυα αλλά και τις συσκευές της, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια ευρεία υιοθέτηση του 5G.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις