Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startup πήρε την πρώτη έγκριση για delivery με αυτόνομα οχήματα στην Καλιφόρνια!

Σε… άλλο επίπεδο περνάει το delivery στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπου από τις αρχές του χρόνου τις διανομές θα αρχίσουν μικρά ρομποτικά οχήματα, χωρίς οδηγό!

Μπορεί στους δρόμους της Καλιφόρνια, να έχουν δοκιμαστεί ήδη πολλά αυτόνομα οχήματα, όμως τα συγκεκριμένα είναι τα πρώτα που λαμβάνουν επίσημη άδεια για να λειτουργήσουν, επί πληρωμή και όχι πιλοτικά. Πρόκειται για τα οχήματα της Startup Nuro τα οποία “κέρδισαν” την εμπιστοσύνη της αρμόδιας υπηρεσίας της Πολιτείας (California Department of Motor Vehicles – DMV).

Το 2017, η Καλιφόρνια είχε χορηγήσει έγκριση στη Nuro για να δοκιμάσει τα οχήματά της με οδηγούς ασφαλείας μέσα. Τον Απρίλιο του 2020, η Πολιτεία είπε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να ξεκινήσει τις δοκιμές χωρίς οδηγούς. Τώρα, η εταιρεία, που σήκωσε φέτος 500 εκατ. δολάρια, θα ξεκινήσει επίσημα να παρέχει τις υπηρεσίες της.

Η εταιρεία θα “βγάλει” αρχικά στους δρόμους τροποποιημένα οχήματα Prius σε πλήρως αυτόνομη λειτουργία και, στη συνέχεια, θα αναπτύξει το στόλο των οχημάτων R2, τα οποία δεν έχουν καν θέσεις οδηγού. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν σε δύο κοινότητες κοντά στα κεντρικά γραφεία της Nuro.

Η εταιρεία πιστεύει ότι οι παραδόσεις χωρίς οδηγό θα έχουν «μεγάλο αντίκτυπο» στους Καλιφορνέζους, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την πανδημία. Θα βοηθήσουν άτομα που δεν μπορούν να οδηγήσουν και να βελτιώσουν τη ζωή των μεγάλων, πολυάσχολων οικογενειών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις