Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

TagPay: Ποια είναι η γαλλική Fintech που σήκωσε 25 εκατ. ευρώ;

H γαλλική TagPay, εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη τραπεζικών συστημάτων για χρηματοπιστωτικούς παρόχους, εξασφάλισε 25 εκατ. ευρώ από την επενδυτική Long Arc Capital. Με αυτή την επένδυση η αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων αποκτά την πλειοψηφία των μετοχών της TagPay με τους συνιδρυτές Yves Eonnet και Herve Manceron να παραμένουν στο τιμόνι της.

Η εταιρεία, η οποία σε πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης σήκωσε 7 εκατ. ευρώ, θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια της Long Arc Capital για την ενίσχυση των ομάδων πωλήσεων και ανάπτυξης προϊόντων ώστε να επιταχύνει τους ρυθμούς ανάπτυξης και να επεκταθεί στην Ευρώπη. Μέχρι το 2023, η TagPay στοχεύει στο διπλασιασμό των τραπεζικών πελατών της αλλά και στον πενταπλασιασμό του συνολικού αριθμού των πελατών που κάνουν χρήση του λογισμικού της εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί πως η TagPay χαίρει της υποστήριξης της γαλλικής Societe Generale η οποία συνεχίζει να υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες της γαλλικής εταιρείας, ενώ κατέχει σημαντικό μέρος των μετοχών της.

«Τα νέα δεδομένα των ρυθμιστικών αρχών, οι καινούριες απαιτήσεις των πελατών μας και η διατάραξη (disruption) των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών καθιστούν αναγκαία την αναβάθμιση των βασικών τραπεζικών συστημάτων» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της TagPay Yves Eonnet. «Σήμερα η εταιρεία μας παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις που απευθύνονται σε αυτά τα ζητήματα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε την υποστήριξη της Long Arc Capital, της οποίας η αρωγή τα τελευταία χρόνια έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της TagPay» συμπλήρωσε ο κ. Eonnet.

Η TagPay παρέχει ένα χαμηλού κόστους core banking system σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ειδικότερα, τα λογισμικά της εταιρείας μετατρέπουν μη αποδοτικά τραπεζικά συστήματα υψηλού κόστους, σε οικονομικά βιώσιμες open architecture πλατφόρμες που επιτρέπουν στους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς να καινοτομούν και να βελτιώνουν την εξυπηρέτηση των πελατών. Παράλληλα, τα προϊόντα της γαλλικής εταιρείας προσφέρονται τόσο σε μεγάλους παίκτες της χρηματοπιστωτικής αγοράς όσο και σε μικρότερες εταιρείες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Από τη στιγμή που λανσαρίστηκε η πλατφόρμα της TagPay το 2016, σχεδόν 20 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένου και κορυφαίων ευρωπαϊκών τραπεζών, χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της TagPay για την ψηφιοποίησή τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις