Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συναισθηματική νοημοσύνη και επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο του δεύτερου evenTIZ Live Story

Το συναίσθημα εκπαιδεύεται; Η ενσυναίσθηση είναι ένας καλός τρόπος για αποτελεσματικές διαπραγματεύσεις; Πώς σχετίζεται η συναισθηματική νοημοσύνη με την κερδοφορία μιας επιχείρησης;

Για αυτά τα θέματα και όχι μόνο μίλησε η Business Coach Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, στο 2o διαδικτυακό evenTIZ Live Story «Συναισθηματική νοημοσύνη στη νέα εποχή επιχειρηματικότητας» που συνδιοργάνωσαν η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε. και το skywalker.gr με σκοπό να εμπνεύσουν νέους και επίδοξους επιχειρηματίες αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο έτσι ώστε να αναπτύξουν την ήπια δεξιότητα (soft skill) της συναισθηματικής νοημοσύνης που απαιτείται για την υποστήριξη του εγχειρήματός τους.

Η κα Μαλλέρου μίλησε για τη σημασία των ανθρώπινων σχέσεων σε έναν οργανισμό τονίζοντας ότι οι στόχοι πηγάζουν από το αποτέλεσμα που θέλουμε να έχουμε σε συναισθηματικό επίπεδο και παρουσίασε πρακτικές ενίσχυσης της ενσυναίσθησης τόσο από την πλευρά των εργαζομένων όσο και των εργοδοτών. Ενδεικτικά, πρότεινε ως μια καλή άσκηση για καθένα από εμάς την εφαρμογή του Net Promoter Score στον εαυτό μας, με απλά λόγια, “εμείς θα μας συστήναμε σε κάποιον ως ένα άτομο που έχει ενσυναίσθηση, πχ είμαστε καλοί ακροατές;”

Στο δεύτερο μέρος των ερωταπαντήσεων (Q&A) το κοινό που παρακολουθούσε είχε την ευκαιρία να θέσει ερωτήσεις σχετικά με τη συναισθηματική νοημοσύνη, δίνοντας την ευκαιρία στην ομιλήτρια να παρουσιάσει παραδείγματα και εφαρμογές για την καλλιέργεια αυτής της δεξιότητας.

EvenTIZ Live Story

H Business Coach, Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, τα τελευταία 15 χρόνια μέσα από την πορεία της έχει βοηθήσει εκατοντάδες επιχειρήσεις να ξεκινήσουν και να επεκταθούν στρατηγικά και χιλιάδες ανθρώπους να πιστέψουν στο δυναμικό τους.  Η συγκεκριμένη εκδήλωση, που παράλληλα εντάσσεται στη δέσμη πρωτοβουλιών vgainoumemprosta.skywalker.gr του skywalker.gr., αποτελεί μέρος της δράσης “evenTIZ Live Story” της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε., όπου εξέχουσες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο μοιράζονται ζωντανά τις ιστορίες τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις