Η TripActions προετοιμάζεται για την μεταπανδημική «έκρηξη» στον τουρισμό!

Μπορεί ο τουρισμός να αποτελεί μια από τις βιομηχανίες που επλήγησαν περισσότερο από την έλευση της πανδημίας του κορωνοϊού, εντούτοις τα δεδομένα «δείχνουν» πως η επόμενη ημέρα πρόκειται να κινηθεί σε γνώριμους, αρκούντως υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Κάπως έτσι φαίνεται πως σκέφτονται και στην πλατφόρμα επιχειρηματικών ταξιδίων TripActions, καθώς επεξεργάζονται τα πλάνα τους σχετικά με το πώς θα επενδύσουν τα 155 εκατομμύρια δολάρια που άντλησαν σε 5ο κύκλο χρηματοδότησης, με την οποία πλέον η χρηματιστηριακή αξία της υπερβαίνει τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, το ακόμη πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως η TripActions μόλις τον περασμένο Ιούνιο είχε «σηκώσει» ακόμη $125 εκατομμύρια!

Όπως αναφέρουν στελέχη της, οι ρυθμοί ανάπτυξης παρέμειναν ισχυροί και κατά την διάρκεια της πανδημίας, καθώς η εταιρεία κατάφερε να προσθέσει 700 νέους πελάτες από τον περασμένο Μάρτιο και έπειτα.

Από τότε, η TripActions έχει επεκτείνει τις προσφορές της στο επίπεδο των Ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων συνεργαζόμενη με τις Trainline και GDS προκειμένου να δίνει τη δυνατότητα της πραγματοποίησης κρατήσεων στα Eurostar, UK Rail, Deutsche Bahn, Amtrak, SNCF και Thalys.

Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι να διαθέσει το προϊόν της σε μια σειρά από ξένες γλώσσες (λ.χ. Γαλλικά, Γερμανικά και Ισπανικά), αλλά και να αυξήσει κατά 30% το προσωπικό που απασχολεί στην Ευρώπη, διπλασιάζοντας σε απόλυτους αριθμούς όσους απασχολεί στο γραφείο που διαθέτει στο Λονδίνο.

Την διαδικασία χρηματοδότησης «έτρεξαν» οι υφιστάμενοι επενδυτές Andreessen Horowitz, Addition Ventures, καθώς επίσης και ο angel investor Elad Gil της Cosmic Capital. Στην διαδικασία συμμετείχαν -μεταξύ άλλων- οι Greenoaks Capital, Lightspeed Venture Partners κ.ά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις