StartUpper

ZEN: Η ευρωπαϊκή υπηρεσία πληρωμών “προσγειώθηκε” στην Ελλάδα

Η ZEN, μια αδειοδοτημένη ευρωπαϊκή startup, η οποία προσφέρει χρηματοοικονομικές λύσεις βασισμένες σε καινοτόμες τεχνολογίες πληρωμών, ανακοίνωσε σήμερα την επίσημη κυκλοφορία της στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η νέα αυτή λύση πληρωμών, με την υποστήριξη της Mastercard, διασφαλίζει ότι τόσο οι καταναλωτές όσο και οι επιχειρηματίες θα είναι σε θέση να αισθάνονται ηρεμία και άνεση, έχοντας «το κεφάλι τους ήσυχο», ενόσω διαχειρίζονται τις πληρωμές και τις εμπορικές συναλλαγές τους, χάρη στα αποκλειστικά προνόμια και την επιπρόσθετη ασφάλεια.

Κύρια επιδίωξη της ZEN είναι να παρέχει έναν εύκολο και βολικό τρόπο διαχείρισης της ταμειακής ρευστότητας, χωρίς δυσκίνητες και άβολες τυπικές διαδικασίες και χρεώσεις. Το «πακέτο» της ZEN συνδυάζει στην ουσία όλα τα βασικά οφέλη και τα σημεία-κλειδιά που σχετίζονται με το σύγχρονο ηλεκτρονικό εμπόριο: απλότητα πληρωμής, μηχανισμούς που προστατεύουν και τα δύο συμβαλλόμενα μέρη της εκάστοτε συναλλαγής, καθώς και προνόμια ειδικά προσαρμοσμένα στις εξατομικευμένες ανάγκες των επιχειρηματιών και των καταναλωτών.

«Το εταιρικό όνομα ZEN είναι ένα ακρωνύμιο των λέξεων ‘zero effort non-bank’. Παραπέμπει στην κατάσταση ζεν, στο αίσθημα ηρεμίας, άνεσης και ασφάλειας που παρέχουν άκοπα οι λύσεις μας στους πελάτες. Δημιουργήσαμε, λοιπόν, μια σουίτα προηγμένων λύσεων, η οποία εξασφαλίζει προνόμια μη διαθέσιμα πουθενά αλλού, σε συνδυασμό με την ολοκληρωμένη προστασία. Όλα αυτά συνοδεύονται από εγγυημένα χαμηλά κόστη και, βέβαια, μια εξαίρετη εμπειρία χρήστη. Εν τέλει, αυτό είναι που αποκαλούμε ZEN-commerce», δήλωσε ο Dawid Rożek, συν-ιδρυτής και CEO της ZEN.

Οι υπηρεσίες της ZEN είναι διαθέσιμες στην αντίστοιχη εφαρμογή για κινητά και στον επίσημο διαδικτυακό ιστότοπο μέσω ενός συνδρομητικού μοντέλου με δωρεάν μηνιαία δοκιμή. Οι πελάτες λαμβάνουν μια κάρτα ZEN Mastercard (φυσική ή ψηφιακή), με τη δυνατότητα προσθήκης στα ψηφιακά πορτοφόλια Apple Pay και Google Pay, αποκτώντας πρόσβαση σε μια βολική και ασφαλή λύση πληρωμών που τους επιτρέπει να πληρώνουν σε ηλεκτρονικά, αλλά και σε φυσικά καταστήματα.

Εκτός από τις κάρτες πληρωμών ZEN Mastercard, η ZEN παρέχει έναν λογαριασμό πολλών νομισμάτων που επιτρέπει πληρωμή άνευ προμήθειας σε 35 νομίσματα, καθώς και αποκλειστικά οφέλη, όπως η προστασία πελατών Zen Care ή η επέκταση εγγύησης κατασκευαστή ενός έτους για ηλεκτρονικά προϊόντα, κατόπιν αγοράς σε φυσικό ή online κατάστημα. Οι πελάτες λαμβάνουν επίσης αυτόματη επιστροφή χρημάτων έως και 15% της αξίας της αγοράς, η οποία πιστώνεται στον λογαριασμό του καταναλωτή ευθύς αμέσως μετά τη συναλλαγή. Χάρη στα εν λόγω οφέλη, η μηνιαία συνδρομή δεν αργεί να αποδείξει στους χρήστες την ουσιαστική αξία της, με άμεση απόσβεση του κόστους.

«Τα προϊόντα ZEN διατίθενται σε όλες τις χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη επιβεβαιώνεται ως ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι Έλληνες καταναλωτές και τα τοπικά καταστήματα σημειώνουν ιδιαίτερα καλές αποδόσεις στις online δραστηριότητες. Επιθυμία μας, να βοηθήσουμε και τους βετεράνους και τους αρχάριους να βρουν τη θέση που τους ανήκει στο διαδίκτυο. Οι στόχοι μας είναι φιλόδοξοι – εντός μίας πενταετίας, θέλουμε να έχουμε ένα εκατομμύριο εγγεγραμμένους χρήστες συνολικά στην πλατφόρμα μας», ανέφερε ο Dawid Rożek, ο οποίος ίδρυσε και ανέπτυξε την G2A.com, την πλατφόρμα/marketplace για gamers, η οποία μετρά πάνω από 20 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις