Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Μαδριλένικη Copado σήκωσε 96 εκατ. δολάρια – Καίριος ο ρόλος του Νικήτα Κουτουπέ

Η πλατφόρμα devops, Copado, κατάφερε να αντλήσει το ποσό των 96 εκατομμυρίων δολαρίων κατά την διάρκεια δεύτερου κύκλου χρηματοδότησης. Μάλιστα, καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξή της παίζει ένας Έλληνας, ο Νικήτας Κουτουπές, Διευθύνων Σύμβουλος της Insight Partners και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Copado, καθώς η πρώτη ηγήθηκε της διαδικασίας χρηματοδότησης.

Ο κ. Κουτουπές, που διαθέτει πτυχίο από το Princeton University, καθώς επίσης και μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με διάκριση (Baker Scholar) από τη σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Harvard, είναι εταίρος στην Insight Venture Partners, μια εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων αξίας 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή, επενδύει σε εταιρείες που αναπτύσσουν λογισμικό υψηλής τεχνολογίας. Πριν γίνει μέλος της Insight, ο Νικήτας ήταν συνιδρυτής της Citadon, μιας υπηρεσίας που παρέχει λογισμικό ως υπηρεσία (SaaS), η οποία στη συνέχεια έγινε μέρος του χαρτοφυλακίου της Insight.

Κατά το παρελθόν, ο Νικήτας Κουτουπές ήταν συνεργάτης της McKinsey & Company, όπου ασχολήθηκε με τη στρατηγική, το turnaround, τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές, αλλά και τις εταιρικές χρηματοοικονομικές δραστηριότητες.

Διπλασιασμός τζίρου και προσωπικού

Η Copado έχει καταφέρει να «σηκώσει» μέχρι στιγμής συνολικά $117 εκατομμύρια. Όσο για τα νέα κεφάλαια, η Μαδριλένικη εταιρεία αναμένεται να τα αξιοποιήσει προκειμένου να επεκτείνει την πλατφόρμα της, αλλά και να ενισχύσει την διεθνή ανάπτυξή της.

Η Copado βίωσε εντυπωσιακή ανάπτυξη κατά την διάρκεια του περασμένου έτους, όταν και η πελατειακή της βάση αυξήθηκε από περίπου 200 σε κάτι παραπάνω από 1000 επιχειρήσεις. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα υπερδιπλασίασε το εργατικό δυναμικό της, καθώς απασχολεί -πλέον- περισσότερους από 220 υπαλλήλους σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ η εταιρεία σημείωσε αύξηση της τάξεως των 120% στα ετήσια έσοδά της. Οι δε φετινοί της στόχοι κάνουν λόγο για εκ νέου υπερδιπλασιασμό.

Μέρος αυτής της ανάπτυξης θα εξαρτηθεί από την εφαρμογή της λύσης devops σε λογισμικό διαφορετικό από το Salesforce. Όπως ανέφερε ο κ. Κουτούπες, η Copado διαθέτει ένα ισχυρό όραμα και σαφές roadmap που θα της επιτρέψει την περαιτέρω κλιμάκωση και δη σε πολλαπλές cloud εφαρμογές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις