Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εκδήλωση για τη μέρα της γυναίκας από τη Women Do Business

Στη συζήτησή θα συμμετέχουν γυναίκες που έχουν δραστηριοποιηθεί́ στον κόσμο του επιχειρείν, της πολιτικής, της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά́ και άντρες και γυναίκες που είναι δίπλα στη σημασία της ύπαρξης της ημέρας της γυναίκας μέσα από́ διαφορετικούς ρόλους.

Με αφορμή́ την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, το Women Do Business διοργανώνει εκδήλωση-διαδικτυακή συνομιλία με θέμα “Η Ημέρα της Γυναίκας: Γιατί́ υπάρχει; Η σημασία της“.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί live διαδικτυακά σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου και ώρα 17:00-18:30 στη σελίδα του φορέα στο Facebook : https://fb.me/e/G72dwaTb
Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, κα. Παπαδάκη-Σκαλίδη Ρένα.

Οι ομιλητές και ομιλήτριες που θα παρευρεθούν είναι με αλφαβητική σειρά οι παρακάτω:

▪️Δούκα Γιάννα, Προπονήτρια Uefa Β Γυναικεία Ομάδα Ποδοσφαίρου Εργοτέλης
▪️Κατόπη Μάγδα, MSc. Οικονομολόγος | Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Επικοινωνίας & Στρατηγικής| Μέντορας & Job Developer
▪️Σπετσίδης Νικόλας, Οικονομολόγος, Συντονιστής Έργων σε Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου Εθνικά ή και Διακρατικά – Ευρωπαϊκά Προγράμματα, Σύμβουλος Επιχειρηματικής ανάπτυξης ΜΜΕ
▪️Σταμπουλού Τένια, Επιχειρηματίας ιδιοκτήτρια παιδικών σταθμών «Ουράνιο Τόξο»
▪️Σχοιναράκη Ευαγγελία, Δρ Κοινωνικών Επιστημών και Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρ. Βουλευτής και Νομάρχης Ηρακλείου Κρήτης και Πρόεδρος Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών. Πρόεδρος της Δημοτικής Πολυμετοχικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Τουρισμού & Ανάπτυξης Ηρακλείου(ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ-ΟΤΑ). Επιμορφώτρια συνεργάτης στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.

Την εκδήλωση θα συντονίσουν οι συνιδρύτριες της οργάνωσης του Women Do Business, Νατάσα Γρηγοράκη & Έρη Παυλάκη.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Women Do Business δραστηριοποιείται από τον Μάιο 2019 έως σήμερα, επιδιώκοντας την προαγωγή της γυναικείας επιχειρηματικότητας, κυρίως στην Περιφέρεια της Κρήτης και στην πορεία, εκτός αυτής. Σκοπός είναι η υποστήριξη των γυναικών που επιθυμούν να υλοποιήσουν μία ιδέα ως επιχείρηση, με κάθε τρόπο, ώστε ν’ αλλάξουν περιοριστικές πεποιθήσεις αλλά́ και στερεότυπα γύρω από τη θέση της γυναίκας στον τομέα της επιχειρηματικότητας.
Μέσα σε 1,5 χρόνο που ξεκίνησε τις δράσεις του, 1.214 γυναίκες έχουν ωφεληθεί́ απ’ την συμμετοχή τους σε αυτές ενθαρρυνόμενες να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Η υποστήριξή γίνεται σε τέσσερις πυλώνες:

•Εκδηλώσεις Έμπνευσης – Παρακίνησης
•Εκπαιδευτικά Σεμινάρια (Online & Δια ζώσης)
•Καθοδήγηση – Mentoring
•Δικτύωση

Στους νέους στόχους του 2021 εντάσσεται μία ηλεκτρονική πλατφόρμα για Κοινωνικούς Επιχειρηματίες με την υποστήριξη του Ιδρύματος Vodafone.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις