Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το 38.7% των παγκόσμιων χρηστών του διαδικτύου χρησιμοποιεί τραπεζικές εφαρμογές

Ποιες χώρες προηγούνται;

Το 38.7% των παγκόσμιων χρηστών του διαδικτύου από 16 έως 64 ετών, χρησιμοποιεί τραπεζικές και χρηματοοικονομικές εφαρμογές, σύμφωνα με έρευνα της Finbold η οποία συμπεριέλαβε 10 χώρες.

Από αυτές, κοντά στο μέσο όρο, με ποσοστό 38.6% είναι η Γερμανία, ενώ ακολουθούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 38.6%. Κάτω από το μέσο όρο, βρίσκονται οι ασιατικές χώρες, με την Ινδία να καταγράφει ποσοστό 32.2% και την Κίνα 27.7%. Τελευταία στη λίστα είναι η Ιαπωνία με 24.7%.

Στην κορυφή, από την άλλη, αρκετές μονάδες πάνω από το μέσο όρο, είναι η Βραζιλία, με το 57% των συμμετεχόντων να χρησιμοποιούν τραπεζικές εφαρμογές, η Σιγκαπούρη με 55.8% και το Ηνωμένο Βασίλειο με 53.3%. Ο Καναδάς σημειώνει ποσοστό 51% και οι ΗΠΑ “μπαίνουν” στην πεντάδα με 43.1%.

Σχετικά με τις κορυφαίες οικονομίες του κόσμου, που όμως βρίσκονται μακριά από το μέσο όρο, η έρευνα σημειώνει: “Αν και κορυφαίες οικονομίες όπως η Γερμανία, η Κίνα και η Ιαπωνία υστερούν σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο, εξακολουθούν να έχουν τεράστια δυναμική ανάπτυξης. Λειτουργούν σε περιοχές με προηγμένη τεχνολογική καινοτομία και ρυθμιστική υποστήριξη. Προς το παρόν, για παράδειγμα, οι κανονιστικές ανησυχίες της Κίνας ενδέχεται να σταματούν τους περισσότερους καταναλωτές από τη χρήση εφαρμογών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Ωστόσο, όταν οι ρυθμιστικές αρχές φέρουν πλήρη σαφήνεια στον τομέα, οι αριθμοί θα αυξηθούν ενδεχομένως. “

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις