Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Cruise προχωρά σε εξαγορά της Voyage για την ενίσχυση της αυτόνομης οδήγησης

Με τη νέα εξαγορά, η Cruise ενισχύει τη θέση της στην ανερχόμενη παγκόσμια αγορά αυτόνομης οδήγησης αξίας εκατοντάδων δισ. δολαρίων

Η Cruise, θυγατρική του ομίλου General Motors, θα προχωρήσει σε εξαγορά της Voyage, startup επιχείρησης η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης. Η ανακοίνωση της εξαγοράς της Voyage πραγματοποιήθηκε λίγο αφότου πρωτοεμφανίστηκαν οι φήμες οι οποίες έκαναν λόγο για συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Η Cruise σχεδιάζει την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων για πυκνοκατοικημένες, αστικές περιοχές ενώ η Voyage στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου στόλου αυτόνομων αυτοκινήτων μικρής ταχύτητας για κοντινές εξορμήσεις. Και οι δύο εταιρείες έχουν υλοποιήσει δοκιμές οχημάτων χωρίς οδηγό ενώ στο προσκήνιο είναι το λανσάρισμα αυτόματων υπηρεσιών μετακίνησης μέσω ειδικών ταξί.

«Η βιομηχανία αυτόνομης οδήγησης βάζει τις βάσεις της, και οι ηγέτες της νέας αναδυόμενης αγοράς αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων κάνουν την εμφάνισή τους» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Voyage, Oliver Cameron. «Έχοντας συμπληρώσει 5 χρόνια στο χώρο της αυτόνομης οδήγησης, μπορώ να πω με σιγουριά πως η Cruise, με την προχωρημένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης που έχει αναπτύξει, και ενισχυμένη από το δίκτυο συνεργατών της θα βρίσκεται στην κορυφή», πρόσθεσε ο κ. Cameron.

«Πολλοί νομίζουν πως η Voyage μπορεί να προσφέρει μόνο χαμηλές ταχύτητες, μέχρι 35χλμ/ώρα. Δεν ισχύει όμως αυτό. Με τον καιρό θα ενισχύσουμε τις δυνατότητες των αυτοκινήτων μας, ενώ επόμενος στόχος για εμάς είναι ο σχεδιασμός και η παραγωγή οχημάτων αυτόνομης οδήγησης με ταχύτητα έως τα 90 χλμ/ώρα» είχε δηλώσει ο CEO της Voyage σε συνέντευξη στο The Verge το 2019..

Η Voyage ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Udacity, μιας διαδικτυακής υπηρεσίας που προσφέρει ειδικά μαθήματα για την αυτόνομη οδήγηση. Η εταιρεία έχει θέσει σε λειτουργία ένα μικρό στόλο οχημάτων αυτόνομης οδήγησης σε δύο περιοχές με μεγάλη παρουσία συνταξιούχων, στο San Jose της Καλιφόρνια και στο Orlando της Φλόριντα.

Η Cruise είναι αυτή η στιγμή μια από τις καλύτερα χρηματοδοτούμενες εταιρείες αυτόνομης οδήγησης στον κόσμο. Το 2018 εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 2,25 δισ. δολαρίων από τη SoftBank καθώς και επιπλέον 2 δισ. δολάρια από την Honda. Το 2019, η αμερικανική εταιρεία σήκωσε 1,15 δισ. δολάρια από γύρο χρηματοδότησης στο οποίο συμμετείχαν και πάλι η SoftBank και η Honda, οι οποίες μαζί με την GM οδήγησαν την αποτίμηση της Cruise στα 19 δισ. δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις