Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ολοκληρώθηκε η “Girls in ICT” Week της Socialinnov

Η εβδομάδα πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Με αφορμή την International Girls in ICT Day 2021 στις 22 Απριλίου, η Socialinnov αφιέρωσε την εβδομάδα 19-23 Απριλίου διοργανώνοντας ομιλίες και εργαστήρια, αποκλειστικά για την ενδυνάμωση των κοριτσιών που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κλάδο του ICT!

Το πρόγραμμα περιλάμβανε μία ομιλία για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, καθώς και τέσσερα εργαστήρια αφιερωμένα αποκλειστικά σε μαθήτριες ηλικίας 10-18, τα οποία εστίασαν στον προγραμματισμό αλλά και στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των μαθητριών με στόχο την ενθάρρυνση της ενασχόλησής τους με την τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνιών.

Τις δράσεις υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τόσο οι μικρές μαθήτριες, όσο και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν, εκφράζοντας την επιθυμία τους η πρωτοβουλία αυτή να γίνει θεσμός.

Η εβδομάδα πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Η Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων , αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, ανέφερε για την εβδομάδα “Girls in ICT” από τη Socialinnov:

“Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας της Συμμετοχής των Κοριτσιών στον κλάδο των Τεχνολογιών, της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών, εκφράζουμε την ισχυρή βούλησή μας για προώθηση της ποσοτικής αλλά και της ποιοτικής αύξησης της συμμετοχής των κοριτσιών και των γυναικών σ ‘ αυτούς τους τομείς. Εργαζόμαστε για τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ των φύλων, που θα οδηγήσει και στη γεφύρωση του μισθολογικού και του συνταξιοδοτικού χάσματος και, παράλληλα, θα ενδυναμώσει, κοινωνικά και ηθικά, τις γυναίκες και τα κορίτσια, ώστε να διεκδικούν, να αξιοποιούν και να απολαμβάνουν. Είναι επιτακτική, λοιπόν, η ανάγκη να αναλάβουμε στοχευμένες δράσεις, όπως και αυτή σήμερα η δική σας, για να προωθήσουμε την αυξημένη και ουσιαστική συμμετοχή των γυναικών στους τομείς αυτούς, αλλά και να παρέχουμε κίνητρα που θα επιτρέψουν σε μεγαλύτερο αριθμό γυναικών να διεκδικήσουν ανώτερες θέσεις εργασίας, αλλά θα παρακινήσουν και τα νέα κορίτσια να προσανατολιστούν επαγγελματικά προς τις τεχνολογίες της επικοινωνίας, της πληροφορίας και των ψηφιακών δεξιοτήτων .”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις