Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

e-λαχαναγορά: O ψηφιακός μετασχηματισμός των μεγάλων αγορών από την Warply

Πραγματοποιήθηκε εχθές στην κεντρική λαχαναγορά στον Ρέντη εκδήλωση παρουσίασης της νέας ψηφιακής πλατφόρμας e-λαχαναγορά, η οποία είναι το πρώτο και κύριο βήμα για την αναγκαία ψηφιοποίηση της μεγαλύτερης αγοράς πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής και αλιείας της χώρας.

Η πλατφόρμα υλοποιήθηκε από την εταιρεία τεχνολογίας Warply και πρόκειται για ένα εργαλείο Β2Β μια και συνδέει για παραγγελίες πελάτες όπως οπωροπωλεία, εστιατόρια και ξενοδοχεία με τους μεγάλους χονδρέμπορους αγροτικών τροφίμων.

Πιο συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ Απόστολος Αποστολάκος:Το e-Λαχαναγορά ψηφιοποιεί και απλοποιεί τη διαδικασία της παραγγελίας, που πλέον γίνεται με ένα κλικ από το κινητό. Παράλληλα, προσφέρει στους συνεργαζόμενους με τον ΟΚΑΑ εμπόρους τη δυνατότητα να έχουν σε λειτουργία τα καταστήματά τους 24 ώρες το 24ωρο, συναλλασσόμενοι με τους πελάτες και προμηθευτές τους με ασφάλεια, κερδίζοντας χρόνο και χρήμα. Φυσικά προσφέρονται πληρωμές online και αποστολή των προϊόντων στον πελάτη,

Το e-Λαχαναγορά αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των επενδύσεων ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει δρομολογήσει και υλοποιεί ο ΟΚΑΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης των υφιστάμενων υποδομών του, αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών του

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, το καινούργιο ψυχόμενο κέντρο logistics, την κατασκευή του οποίου έχει δρομολογήσει η Διοίκηση του ΟΚΑΑ, την κομποστοποίηση των περισσευμάτων και των απωλειών τροφίμων ενώ στο κοντινό μέλλον θα υλοποιηθεί και ένα πρόγραμμα που θα αντιμετωπίζει το παγκόσμιο πρόβλημα της απόρριψης τροφίμων και φαγητών (τα οποία μπορούν να καταναλωθούν), καθώς και σειρά νέων τεχνολογιών, που θα συμβάλλουν στην αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της Αγοράς.
Μια αγορά από την οποία διακινείται ένας από τους μεγαλύτερους όγκους φρούτων, λαχανικών, νωπών κρεάτων και αλιευμάτων ανά την επικράτεια, η οποία τροφοδοτεί το 1/5 των αναγκών της Αθήνας και κάνει τζίρο άνω του 1 δισ ευρώ!  Όπως ανέφερε ο κ. Αποστολάκος μέχρι σήμερα έχουν μπει στην εφαρμογή 35 από τις 700 επιχειρήσεις της Κεντρικής Λαχαναγοράς.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της αγοράς είναι προς όφελος των συμμετεχόντων χονδρεμπόρων μια και τους δίνει τα μέσα να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες τους, να μειώσουν τα κόστη τους αλλά και να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό, ο οποίος δημιουργεί ψηφιακές αγορές συνδέοντας τους παραγωγούς με τους πελάτες όπως για παράδειγμα η Wikifarmer.

Η Warply σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης είχε υλοποιήσει το εξαιρετικά επιτυχημένο site παρακολούθησης τιμών ειδών σούπερ μάρκετ, e-καταναλωτης, το οποίο όπως ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης δέχεται πάνω απο 130.000 επισκέψεις την ημέρα και στην περίοδο της πανδημίας βοήθησε τους καταναλωτές να βρουν φθηνότερα προϊόντα κοντά τους ενώ βοήθησε και στην πτώση των τιμών των αντισηπτικών και των μασκών.

O Γιάννης Δοξαράς, CEO της Warply δήλωσε σχετικά: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι για το γεγονός ότι ο ΟΚΑΑ, επιλέγει τη Warply για τον μετασχηματισμό του, μέσω υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στους χονδρεμπόρους στο πιο νευραλγικό κομμάτι της οικονομίας μας».

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν σε Android και iOS και είναι αποκλειστικά για χρήση από επαγγελματίες και επιχειρήσεις και μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ για Android και για iOS.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε μέσω Live Streaming και μπορείτε να τη δείτε ξανά εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις