Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Emma Watson επενδύει σε Startup που θέλει να αντικαταστήσει όλα τα πλαστικά!

Σε Startup που ισχυρίζεται ότι λύνει την παγκόσμια κρίση των πλαστικών, επενδύει η Emma Watson, η γνωστή ηθοποιός και πρωταγωνίστρια της γνωστής σειράς ταινιών Harry Potter.

Η Watson, η οποία είναι επίσης Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, μαζί με ένα γκρουπ επενδυτών υψηλού προφίλ που περιλαμβάνει τον ιδρυτή του Twitter Biz Stone καθώς και το VC Atomico, επένδυσε συγκεκριμένα 12.5 εκατ. λίρες στην FabricNano.

Η εταιρεία, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια αναπτύσσεται κάτω από άκρα μυστικότητα, έχει δημιουργήσει μια βιολογική μέθοδο παραγωγής υλικών που μπορούν να αντικαταστήσουν τα “παραδοσιακά” πλαστικά που προέρχονται από ορυκτά καύσιμα, με τον πιο φθηνό και μαζικό τρόπο που έχει ανακαλυφθεί ως τώρα. Σύμφωνα με το Sifted, τα πρώτα προϊόντα κατασκευασμένα κατ’ αυτόν τον τρόπο θα κυκλοφορήσουν στην αγορά σε ένα χρόνο με 18 μήνες.

Αν και η διαδικασία παραγωγής πλαστικών μέσω φυσικής ζύμωσης από βακτήρια για παράδειγμα δεν είναι κάτι το καινούργιο ωστόσο είναι και σχετικά ακριβή, ανά κιλό παραγωγής πλαστικού, αλλά και σχετικά χαμηλής απόδοσης.

Η FabricNano μέσω συνθετικής βιολογίας έχει καταφέρει να αναπαραγάγει την διαδικασία παραγωγής πλαστικών μέσω φυσικής ζύμωσης χωρίς τη… φύση. Πιο συγκεκριμένα προσομοιώνει τη φυσική διαδικασία μέσω βασικών υποδομών DNA!

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει εξαλείψει όλες τα ζητήματα της παραγωγής πλαστικών μέσω φυσικής ζύμωσης, με υψηλής ποιότητας και καθαρότητας προϊόντων και υπο-προϊόντων αλλά και με υψηλή απόδοση και χαμηλό κόστος.

Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Ο χρόνος θα δείξει!

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις