StartUpper

Estate Brains: Το Real Estate αποκτά “αντίληψη” με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών

Η ομάδα της Estate Brains έχει θέσει στόχο να απλοποιήσει ολόκληρη τη διαδικασία της αγοράς ακινήτων και βρίσκεται σε διαδικασία εύρεσης επενδυτικών κεφαλαίων για να το πετύχει.

Με την ανάδειξη και τη σταδιακή ανάπτυξη του Real Estate Tech, έχουμε δει τα τελευταία χρόνια να παρουσιάζονται πολλές και διαφορετικές λύσεις σε όλον τον κόσμο που απλοποιούν «παραδοσιακές» διαδικασίες, από την εύρεση σπιτιού έως την υπογραφή συμβολαίων.  Στην Ελλάδα, τέτοιες λύσεις δεν είναι ακόμα αρκετά διαδεδομένες, καθώς ο μέσος καταναλωτής επιλέγει και προτιμά ακόμα αυτά που ξέρει και εμπιστεύεται, τις κλασικές αγγελίες, τους μεσίτες και… το χαρτί. Το γεγονός αυτό επιθυμεί και επιδιώκει να αλλάξει και μάλιστα άμεσα η Estate Brains, μια ελληνική Startup που έχει βάλει στόχο να αναπροσαρμόσει ολόκληρη τη διαδικασία στην αγορά ακινήτων και να την κάνει πιο εύκολη, ασφαλή και ευχάριστη για όλους.

Η Estate Brains ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2020 από τον Βασίλη Τσούγκα και τον Δημήτρη Δουκάκαρο, δύο επαγγελματίες με εμπειρία στο χώρο του real estate. Οι δύο συνεργάτες είχαν δημιουργήσει πριν από τέσσερα χρόνια την DROPEBNB, μια εταιρεία διαχείρισης ακινήτων, που «τρέχει» μέχρι σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και η ενασχόλησή τους αυτή ήταν που τους ώθησε στη δημιουργία της Estate Brains. Όπως λένε στο Startupper Mag, η επαφή τους με διάφορους επενδυτές ήταν συγκεκριμένα αυτή που τους βοήθησε να διαπιστώσουν ότι, ενώ η αγορά του real estate στην Ελλάδα έχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον για ξένους επενδυτές, η αγοραπωλησία είναι μία αρκετά δύσκολη διαδικασία κυρίως λόγω της έλλειψης εργαλείων που μπορούν να βοηθήσουν στη γρηγορότερη λήψη αποφάσεων. Επίσης, η εμπειρία τους τους βοήθησε να αντιληφθούν ότι στον κλάδο επικρατεί η έλλειψη διαφάνειας και η γραφειοκρατία, δύο φαινόμενα κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά για έναν επενδυτή.

Έχοντας αυτά τα δεδομένα και μια φαρέτρα με γνώσεις που περιλαμβάνουν το web development, το μάρκετινγκ και το agile management, αποφάσισαν λοιπόν να δώσουν οι ίδιοι τις λύσεις που χρειάζεται η αγορά. Δημιούργησαν έτσι την Estate Brains και έδωσαν στους αγοραστές τη δυνατότητα να συγκρίνουν ακίνητα, να αξιολογήσουν τις πιθανές επενδύσεις τους με πραγματικά δεδομένα της αγοράς, να περιηγηθούν εικονικά μέσα στο κάθε ακίνητο και να επικοινωνήσουν απευθείας με τον εκάστοτε πωλητή, ενώ μελλοντικά θα παρέχεται η δυνατότητα να προχωρήσουν σε προέγκριση στεγαστικού δανείου online. Αντίστοιχα, έδωσαν στους πωλητές εργαλεία που τους βοηθούν να αξιολογήσουν πλήρως ένα ακίνητο online μέσα σε δευτερόλεπτα, να το προωθήσουν στο διεθνές κοινό και ταυτόχρονα να μπορούν να ολοκληρώσουν online ένα μεγάλο μέρος της αγοραπωλησίας.

Το Real Estate στην πιο έξυπνη εκδοχή του

Αυτό που κάνει ουσιαστικά η Estate Brains είναι ότι συλλέγει δεδομένα από διαφορετικές πηγές σχετικά με τα επίπεδα τιμών, τη ζήτηση, την προσφορά και την πληρότητα στην ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκεται το ακίνητο και διεξάγει λεπτομερείς επιθεωρήσεις του ακινήτου σε περισσότερα από 100 σημεία. Στη συνέχεια, αναλύει τα δεδομένα και αντιστοιχίζει ακίνητα με πιθανούς αγοραστές με βάση τις προτιμήσεις τους, χρησιμοποιώντας δεδομένα και αυτοματισμούς. Το μόνο που έχει να κάνει ο ενδιαφερόμενος από την πλευρά του είναι να συμπληρώσει μία φόρμα και θα έχει αυτόματα όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται, πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αν έκανε τη διαδικασία μόνος του. Ταυτόχρονα, θα έχει στη διάθεσή του μια πληθώρα συμπληρωματικών υπηρεσιών που περιλαμβάνουν από ηλεκτρονικά συμβόλαια έως
εσωτερική διακόσμηση (με τη βοήθεια συνεργατών).

Πέρα από αυτές τις υπηρεσίες της, η καινοτομία στην πλατφόρμα της Estate Brains βρίσκεται στο φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον, αλλά και στις τεχνολογίες που χρησιμοποιεί. Το γεγονός ότι αξιοποιεί τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης, των μεγάλων δεδομένων και των αυτοματισμών της δίνει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα στην αγορά, καθώς οι χρήστες της μπορούν να επιτύχουν έως και 100 φορές ταχύτερη αξιολόγηση επενδύσεων και ακινήτων, άμεση αντιστοίχιση αγοραστή/πωλητή και ανάλυση της αγοράς σε πραγματικό χρόνο. «Αυτός ο συνδυασμός μάς δίνει όχι μόνο ταχύτερα, αλλά και πιο ποιοτικά αποτελέσματα σε σχέση με τα κλασικά marketplaces που υπάρχουν μέχρι σήμερα», μας λένε χαρακτηριστικά, συνοψίζοντας τα οφέλη του προϊόντος τους σε τρεις λέξεις: «Ταχύτητα, Ευκολία, Ασφάλεια».

Από τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε ότι η ομάδα έχει δημιουργήσει ένα ψηφιακό περιβάλλον στο οποίο πιστεύει πολύ και όντως έχει τη δυναμική να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά. Προς αυτήν την κατεύθυνση, το ιδρυτικό δίδυμό της έχει θέσει συγκεκριμένους στόχους για το επόμενο διάστημα που περιλαμβάνουν την επέκταση της ομάδας που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της πλατφόρμας και τη συνεργασία με περισσότερους επαγγελματίες του χώρου (μεσίτες) όπως επίσης και την προσθήκη νέων λειτουργιών στην πλατφόρμα. Βασικό βήμα για να γίνουν αυτά ωστόσο είναι η άντληση επενδυτικών κεφαλαίων, στη διαδικασία αναζήτησης των οποίων βρίσκεται αυτήν τη στιγμή η εταιρεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις