Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αρχιμήδης ΕΚΠΑ: Demo Day για τις ομάδες του Γ’ κύκλου

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του Γ΄ κύκλου του προγράμματος Επιτάχυνσης του Κέντρου «Αρχιμήδης» του ΕΚΠΑ, με την πραγματοποίηση του “Demo Day”, την Τετάρτη 21 Ιουλίου.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, 13 ομάδες παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και έλαβαν πολύτιμη ανατροφοδότηση για την περαιτέρω ανάπτυξή τους από τους συνεργάτες του Κέντρου «Αρχιμήδης» και διακεκριμένα στελέχη της αγοράς:

  • Δρ. Σπύρο Αρσένη, Επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, NBG Business Seeds
  • Μάριο Σιούφα, Δικηγόρο, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Εταίρο, Σιούφας και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία
  • Αργύρη Σπυρίδη, CEO, Anthology Ventures
  • Παναγιώτη Τσαντίλα, CEO, Palo Services & Γενικό Γραμματέα Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ)
  • Άκη Τσαρούχη, Product & Business Development Manager, Vodafone Ελλάδος.

Οι ομάδες που παρουσίασαν τις ιδέες τους είναι:

Acadots: Εφαρμογή που απευθύνεται σε φοιτητές για να τους βοηθήσει στην οργάνωση του διαβάσματος και του υλικού τους.

aGRowork: Πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας στον πρωτογενή τομέα και αγοράς/ενοικίασης αγροτικών μηχανημάτων και εξοπλισμού.

ConfiDent Clinic: Οδοντιατρικές υπηρεσίες στο πλαίσιο της κατ’ οίκον νοσηλείας.

FeelActive: Πλατφόρμα διασύνδεσης προπονητών/επαγγελματιών στο χώρο του αθλητισμού και αθλούμενων.

FinAI Management: Λογισμικό βελτιστοποίησης της απόδοσης του χαρτοφυλακίου επενδυτικών ταμείων.

GEITONIA: Εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που δίνει έμφαση στο τοπικό επίπεδο και τις ανάγκες των πολιτών, σε άμεση επικοινωνία με τους Δήμους.

Hearing Balance & Voice Group: Ανάπτυξη συστήματος διαγνωστικής αξιολόγησης της ακοής του ασθενή και εν συνεχεία επαυξημένης ακουστικής εκπαίδευσης.

iGEM NOUS: Σχεδιασμός μιας αποτελεσματικής, ελάχιστα επεμβατικής και προσιτής προσέγγισης για την καταπολέμηση της οστεοαρθρίτιδας, από ομάδα 11 φοιτητών, με στόχο τη συμμετοχή στο διεθνή φοιτητικό διαγωνισμό iGEM

Mobase: Υπηρεσίες γενετικών αναλύσεων των προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα, για τον έλεγχο της αυθεντικότητας και της προέλευσης.

Omphax: Συμπλήρωμα διατροφής με βάση το ελαιόλαδο με υψηλή περιεκτικότητα σε δραστικές φαινόλες, που απευθύνεται σε ασθενείς με καρδιαγγειακά προβλήματα και μεταβολικά νοσήματα.

Popill: Ανάπτυξη πλατφόρμας ΙοΤ για τη διαχείριση της φαρμακευτικής θεραπείας ασθενών με στόχο την ενίσχυση της φαρμακευτικής συμμόρφωσης.

Run4More: Εφαρμογή που καταγράφει τη φυσική δραστηριότητα των χρηστών, παρέχοντας οικονομικά κίνητρα σε μορφή προσφορών/ δωροεπιταγών από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Snabbmed: Εφαρμογή η οποία διευκολύνει τους επαγγελματίες υγείας να επικοινωνούν με τους ασθενείς τους, αλλά και τους ίδιους τους ασθενείς να έχουν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια απομακρυσμένη ιατρική φροντίδα, οποιαδήποτε στιγμή και αν την αναζητήσουν.

Το Κέντρο “Αρχιμήδης” έχει ως στόχο να συνδέσει την ερευνητική κοινότητα του ΕΚΠΑ με τη βιομηχανία και γενικότερα την οικονομία, τόσο για τη μετάβαση τεχνολογιών και καινοτομιών που παράγονται στα εργαστήρια του ιδρύματος προς την αγορά, όσο και για τη συν-ανάπτυξη λύσεων και εφευρέσεων που μπορούν να γίνουν καινοτόμα προϊόντα. Παράλληλα, επιδιώκει να εκκολάψει τις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες από τις οποίες εν δυνάμει θα δημιουργηθούν βιώσιμες νεοφυείς επιχειρήσεις, στοχεύοντας στην ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης στο οικοσύστημα καινοτομίας.

Οι αιτήσεις για τον Δ΄ κύκλο Επιτάχυνσης ανοίγουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις