Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η αμερικανική Mobileum εξαγοράζει την ελληνικής “καταγωγής” Niometrics

Η αμερικανική Mobileum, κορυφαίος πάροχος λύσεων analytics για την βιομηχανία τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι εξαγόρασε τη Niometrics, έναν πάροχο  deep network analytics. Η Niometrics, με έδρα τη Σιγκαπούρη και γραφεία R&D στην Αθήνα, έχει ελληνική ηγετική ομάδα και “ρίζες” στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, το οποίο σημειωτέον έχει μεγάλη παράδοση στην τεχνολογική επιχειρηματικότητα.

Η Startup ιδρύθηκε το 2008 από τον πανεπιστημιακό ερευνητή Κώστα Αναγνωστάκη με πλούσιες δημοσιεύσεις. H Niometrics έχει πάνω από 150 άτομα προσωπικό και πάνω από 900 πελάτες – τηλεπικοινωνιακές εταιρείες.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η εξαγορά επεκτείνει την πλατφόρμα analytics της Mobileum με δυνατότητες εξεύρεσης πελατών, καθώς και επιλογές που ενισχύουν την εμπειρία αλλά και την αφοσίωση αυτών, προσφέροντας τους παράλληλα νέες ροές εσόδων. Μετά την εξαγορά 9 στους 10 τηλεπικοινωνιακούς παρόχους σε όλο τον κόσμο θα βασίζονται σε λύσεις analytics της Mobileum.

Η πλατφόρμα Active Intelligence της Mobileum είναι μια κορυφαία τεχνολογία analytics που εστιάζει στις τηλεπικοινωνίες και υποστηρίζει λειτουργίες περιαγωγής, υπηρεσίες δικτύου, παρέχοντας επίσης επιλογές σχετικά με την ασφάλεια, τη διαχείριση κινδύνων και τις δοκιμές.

Η απόκτηση της Niometrics θα εμπλουτίσει τις υπάρχουσες λύσεις της Mobileum με deep network analytics  και εφαρμοσμένη μηχανική μάθηση, ενώ θα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της με “έξυπνες” λύσεις για τους πελάτες της.  Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα Deep Network Analytics (DNA) της Niometrics, η οποία περιλαμβάνει data analytics σε πραγματικό χρόνο, προηγμένους αλγόριθμους  AI και μηχανικής μάθησης και δυνατότητες Deep Packet Inspection (DPI), θα γίνει τώρα μέρος της πλατφόρμας Active Intelligence της Mobileum.

Οι δύο εταιρείες έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαια μαζί και έχουν εμπειρία στο να ενσωματώνουν τα προϊόντα τους για να επιλύουν υποθέσεις πελατών υψίστης σημασίας.

Ο Bobby Srinivasan, CEO της Mobileum δήλωσε πως η προσθήκη της Niometrics στο χαρτοφυλάκιο της Mobileum ενισχύει περαιτέρω τη στρατηγική των δύο εταιρειών να παρέχουν στους τηλεπικοινωνιακούς φορείς μια μηχανή analytics που όχι μόνο ενισχύει το δίκτυο και τη διασύνδεση και διασφαλίζει την επιχείρησή τους, αλλά τους παρέχει και το δίκτυο που απαιτείται  για την αύξηση των εσόδων και τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών τους, καθώς εξελίσσουν την επιχείρησή τους.

Ο Κώστας Αναγνωστάκης, CEO της Niometrics, ανέφερε πως με τη συνεργασία των δύο εταιρειών οι πάροχοι υπηρεσιών επικοινωνίας (CSP) μπορούν τώρα να έχουν την πληροφόρηση που χρειάζονται για να ενισχύσουν το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις τους, να αυξήσουν την δέσμευση των πελατών τους, να δημιουργήσουν νέες ψηφιακές συνεργασίες και να «ρευστοποιήσουν» τα δεδομένα, και να διαχειρίζονται το απόρρητο και την προστασία δεδομένων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις