Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Uber Freight εξαγοράζει εταιρεία λογισμικού για 2,25 δισ. δολάρια

Η Uber Freight, το τμήμα εμπορικών μεταφορών της Uber, δήλωσε την Πέμπτη ότι εξαγοράζει την εταιρεία Transplace σε μια συμφωνία που «αγγίζει» τα 2,25 δισ. δολάρια.

Η συγκεκριμένη εξαγορά, είναι μια σπάνια κίνηση από την Uber, η οποία την προηγούμενη χρονιά φρόντισε να απαλλαχθεί από τα λιγότερο επικερδή τμήματα της, και να επενδύσει περισσότερο στην Uber Eats, εξαγοράζοντας την υπηρεσία διανομής αλκοολούχων ποτών Drizly και την υπηρεσία delivery φαγητού Postmates. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Uber Freight, Lior Ron, ωστόσο η συμφωνία αποτελεί συνέχεια του μακροπρόθεσμου οράματος της εταιρείας να φέρει τον ψηφιακό μετασχηματισμό στη βιομηχανία.

Η Transplace αναπτύσσει λογισμικό που βοηθά τις εταιρείες να διαχειρίζονται τις αλυσίδες εφοδιασμού τους για την αποστολή εμπορευμάτων. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες λογισμικού για τη διαχείριση logistics στον κόσμο.
Η Uber Freight, ξεχωριστό τμήμα της Uber, προσφέρει παρόμοια εργαλεία λογισμικού για τη διαχείριση αλυσίδων εφοδιασμού και αποστολής προϊόντων. Η Uber Freight δηλώνει ότι διαθέτει πάνω από 70.000 μεταφορείς στο δίκτυό της που μεταφέρουν αντικείμενα για εταιρείες.

Η Uber Freight κατέγραψε έσοδα 301 εκατ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του έτους, αυξημένα κατά 51%. Παρά την ανάπτυξη, η Uber Freight συνεισφέρει μόνο ένα μικρό κομμάτι των συνολικών εσόδων της Uber, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προέρχεται από την υπηρεσία μεταφορών επιβατών και την παράδοσης τροφίμων.

Η συμφωνία αναμένεται να βοηθήσει το τμήμα μεταφορών της Uber να γίνει κερδοφόρο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις