Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Twitter θα επενδύσει επιθετικά στο Βitcoin

Μεγάλη αύξηση στα έσοδα του Twitter το δεύτερο τρίμηνο του 2021 με λανσάρισμα συνδρομητικής υπηρεσίας και εξαγορές.

Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Jack Dorsey, δήλωσε στους επενδυτές ότι η μελλοντική ανάπτυξη θα καθοδηγείται από το Bitcoin, την AI και τις αποκεντρωμένες τεχνολογίες, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ετήσια αύξηση εσόδων κατά 74% κατά τη διάρκεια του 2ου τρίμηνου.

Στη κλήση για τα κέρδη του Twitter, ο Dorsey επικεντρώθηκε στις μακροοικονομικές τάσεις περισσότερο από τα οικονομικά, εξηγώντας ότι θα χρησιμοποιούσε την τεχνητή κατάσταση για να αυξήσει τη συνάφεια και την ανακάλυψη, με την αποκέντρωση να στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας των συνομιλιών.

Ο Dorsey πρόσθεσε ότι το Bitcoin προσέφερε στο Twitter ένα “νόμισμα που οι άνθρωποι και οι εταιρείες μπορούν να συναλλάσσονται ελεύθερα οπουδήποτε”, προσθέτοντας ότι η εταιρεία “θα συνεχίσει να κοιτάζει αυτόν τον χώρο και να επενδύει επιθετικά”.
“Επιτρέπει την ταχύτητα αλλά και πολύ περισσότερη καινοτομία και πραγματικά ανοίγει εντελώς νέες περιπτώσεις χρήσης για όλους στο Twitter” ανέφερε.

Ο founder του Twitter ανέφερε ότι η εταιρεία θα δοκιμάζει και θα σταματά πολλά περισσότερα χαρακτηριστικά στην υπηρεσία της από ό, τι έχει κάνει στο παρελθόν καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την αφοσίωση των χρηστών.

Το Twitter πρόσφατα σταμάτησε την υπηρεσία Fleets αφού απέτυχε να προκαλέσει το ενδιαφέρον μεταξύ των χρηστών. Αλλά εξήγησε ότι ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό θα επιτρέψει στους χρήστες να παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια μέσα σε διαφημίσεις. Πρόσφατα μάλιστα λάνσαρε και την συνδρομητική υπηρεσία blue.

Κατά τη διάρκεια του 2ου τρίμηνο, το Twitter κατέγραψε καθαρά έσοδα 65,6 εκατομμυρίων δολαρίων σε σύγκριση με απώλεια 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2ο τρίμηνο του 2020, σε έσοδα 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα διαφημιστικά έσοδα συνέβαλαν σημαντικά στην ανάπτυξη, αυξάνοντας 87 τοις εκατό στα 1, 05 δις δολάρια.

Η εταιρεία πρόσθεσε 7 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κατά τη διάρκεια του 2ου τριμήνου.

Ο CEO του Twitter δωρίζει 1 εκατ. δολάρια σε ομάδα έρευνας για τα κρυπτονομίσματα

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις