Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Huawei επενδύει 100 εκατ. δολάρια στο οικοσύστημα Ασίας – Ειρηνικού

Η Huawei ανακοίνωσε το σχέδιό της να επενδύσει 100 εκατ. δολάρια για την υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων, κατά την εναρκτήρια σύνοδο κορυφής ιδρυτών HUAWEI CLOUD Spark, η οποία διεξήχθη ταυτόχρονα στη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ. Η Huawei δήλωσε ότι η επένδυση θα κατευθυνθεί προς το πρόγραμμα Spark στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, το οποίο στοχεύει στη δημιουργία ενός βιώσιμου οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων για την περιοχή κατά τα επόμενα τρία χρόνια.

Η Huawei έχει βοηθήσει τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, τη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη να οικοδομήσουν τους κόμβους νεοφυών επιχειρήσεων. Στη σύνοδο κορυφής, η Huawei ανακοίνωσε επίσης ότι το πρόγραμμα αυτό θα επικεντρώσει τις προσπάθειές του στην ανάπτυξη τεσσάρων επιπλέον κόμβων νεοφυών επιχειρήσεων – στην Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, τη Σρι Λάνκα και το Βιετνάμ – με γενικότερο στόχο την ένταξη συνολικά 1.000 νεοφυών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα επιτάχυνσης Spark και τη διαμόρφωση 100 από αυτές σε scaleups.

Επίσης, σε αυτή τη σύνοδο κορυφής, η Huawei εγκαινίασε το πρόγραμμα Cloud-plus-Cloud Collaboration & Joint Innovation Program, για να ενισχύσει περαιτέρω την υποστήριξή της προς τις νεοφυείς επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Η Huawei θα αξιοποιήσει το πλήρες επιχειρηματικό της χαρτοφυλάκιο για την προώθηση της τεχνολογικής καινοτομίας, των παγκόσμιων και τοπικών υπηρεσιών και των επιχειρηματικών οικοσυστημάτων, επιταχύνοντας την ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων.

Στη σύνοδο κορυφής συμμετείχαν εκπρόσωποι πολλών διακεκριμένων ασιατικών νεοφυών επιχειρήσεων, του ακαδημαϊκού χώρου, διαφόρων βιομηχανιών και κυβερνήσεων και των μέσων ενημέρωσης, καθώς και περισσότεροι από 50 κορυφαίοι επιχειρηματικοί κεφαλαιούχοι της περιοχής και πάνω από 300 ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων. Οι ομιλίες και τα πάνελ της εκδήλωσης επικεντρώθηκαν στην κοινωνική αξία αυτού του οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων και στον τρόπο με τον οποίο οι νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να προωθήσουν την τεχνολογική καινοτομία και την καινοτομία του οικοσυστήματος, να συμβάλουν στις τοπικές κοινότητες και να προωθήσουν την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη.

Τρεις πρόσθετες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του προγράμματος AsiaPacific Spark Program εγκαινιάστηκαν από τη Huawei στην εκδήλωση: Το Spark Developer Program, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος προγραμματιστών που τροφοδοτείται από το HUAWEI CLOUD στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, το Spark Pitstop Program, το οποίο έχει σχεδιαστεί για την ένταξη και υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων στο HUAWEI CLOUD για την επιτάχυνση της ανάπτυξης προϊόντων και το Spark Innovation Program (SIP), το οποίο επικεντρώνεται στη διευκόλυνση της επιχειρηματικής καινοτομίας μέσω του οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων Spark.

Η Ανώτερη Αντιπρόεδρος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Huawei Catherine Chen άνοιξε τη σύνοδο κορυφής τονίζοντας πόσο σημαντικές είναι οι νεοφυείς επιχειρήσεις για την κοινωνική πρόοδο και τι κάνει η Huawei για να υποστηρίξει τις νεοφυείς επιχειρήσεις: “Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις και οι ΜμΕ είναι οι καινοτόμοι, οι διασπαστές και οι πρωτοπόροι της εποχής μας. Πριν από 34 χρόνια, η Huawei ήταν μια νεοσύστατη επιχείρηση με μόλις 5.000 δολάρια εγγεγραμμένο κεφάλαιο.

Πρόσφατα, σκεφτήκαμε: Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία και τους πόρους μας για να βοηθήσουμε περισσότερες νεοφυείς επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις τους; Με αυτόν τον τρόπο θα τους επιτρέψουμε να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που θέτει ο ψηφιακός μετασχηματισμός, να επιτύχουν επιχειρηματική επιτυχία και να αναπτύξουν πιο καινοτόμα προϊόντα και λύσεις για τον κόσμο“.

Ο Jeffery Liu, πρόεδρος της Huawei Asia Pacific, στην κεντρική ομιλία του Spark Founders Summit.

Ο Zhang Ping’an, Διευθύνων Σύμβουλος της επιχειρησιακής μονάδας Cloud της Huawei, σημείωσε: “Από την έναρξή του το 2017, το HUAWEI CLOUD είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο cloud στον κόσμο και έχει προωθήσει την ανάπτυξη αμέτρητων νεοφυών επιχειρήσεων. Πέρυσι, ξεκινήσαμε το πρόγραμμα Spark στην Ασία και τον Ειρηνικό. Μέσω αυτού του προγράμματος, συνεργαζόμαστε με τοπικές κυβερνήσεις, κορυφαίες θερμοκοιτίδες, γνωστές εταιρείες VC και κορυφαία πανεπιστήμια για να δημιουργήσουμε πλατφόρμες υποστήριξης για νεοφυείς επιχειρήσεις σε πολλές περιοχές. Τώρα 40 νεοφυείς επιχειρήσεις συμμετέχουν στο πρόγραμμά μας”.

Ο Zhang συνέχισε: “Ξεκινώντας από σήμερα, ενισχύουμε την υποστήριξή μας προς τις νεοφυείς επιχειρήσεις μέσω τεσσάρων νέων πρωτοβουλιών, με στόχο τη συνεργασία cloud-plus-cloud, τη συνεχή τεχνολογική καινοτομία, τις παγκόσμιες και τοπικές υπηρεσίες και τα επιχειρηματικά οικοσυστήματα υψηλής ποιότητας. Σήμερα, εγκαινιάσαμε το πρόγραμμα Cloud-plus-Cloud Collaboration and Joint Innovation Program, μέσω του οποίου θα υποστηρίξουμε τις νεοφυείς επιχειρήσεις με πόρους ύψους 40 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ.

Η μισή από αυτή την επένδυση προέρχεται από το HUAWEI CLOUD και η μισή από τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας της Huawei (HMS). Το 2021, το σχέδιό μας είναι να υποστηρίξουμε 200 νεοφυείς επιχειρήσεις στο οικοσύστημα HMS και να μοιραστούμε το δίκτυο πόρων του καναλιού μας με προγραμματιστές παγκοσμίως, οι οποίοι μαζί εξυπηρετούν 1 δισεκατομμύριο χρήστες συσκευών Huawei. Επιπλέον, θα ανοίξουμε ένα Κέντρο Καινοτομίας για προγραμματιστές HMS για να υποστηρίξουμε 100.000 προγραμματιστές HMS cloud-native”.

Παρών ήταν επίσης ο Dr. Lim Jui, Διευθύνων Σύμβουλος της SGInnovate, ο οποίος δήλωσε: “Ο πραγματικός αντίκτυπος της Deep Tech Economy πραγματοποιείται όταν είμαστε σε θέση να έρθουμε μαζί για να καταλύσουμε νέες ευκαιρίες. Η συνεργασία με συνεργάτες όπως η Huawei μας επιτρέπει να εκπληρώσουμε την αποστολή μας για την υποστήριξη πολλά υποσχόμενων ταλέντων και αναδυόμενων τεχνολογικών νεοφυών επιχειρήσεων στη Σιγκαπούρη”.

Ο Alfred Sit Wing-hang JP, Γραμματέας Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Κυβέρνησης της Ειδικής Διοικητικής Περιφέρειας του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε στην εναρκτήρια ομιλία του: “Συνδέοντας ιδρυτές, VCs, εταιρείες και κυβερνήσεις στην Ασία, αυτή η σύνοδος κορυφής παρέχει μια πολύτιμη πλατφόρμα για την κοινότητα καινοτομίας και τεχνολογίας (I&T) στην περιοχή να αλληλεπιδράσει και να ανταλλάξει απόψεις και εμπειρίες μεταξύ τους. Ευθυγραμμίζεται επίσης με το σχέδιο της κυβέρνησης της ΕΔΠ Χονγκ Κονγκ να προωθήσει το Χονγκ Κονγκ ως διεθνή κόμβο I&T, όπου τα παγκόσμια ταλέντα I&T και οι επιχειρήσεις θα έχουν τεράστιες ευκαιρίες για ουσιαστική ανάπτυξη και συνεργασία”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις