Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Sunlight επενδύει σε νέους πτυχιούχους με θέσεις έμμισθης εκπαίδευσης και απασχόλησης

Η καινοτόμος εταιρεία δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα γενιά προσφέροντας την ευκαιρία σε απόφοιτους ηλεκτρολόγους, χημικούς ή μηχανολόγους μηχανικούς να ξεκινήσουν την καριέρα τους στους κόλπους της.

Η επιτυχία, όπως και η καινοτομία ή η πρωτοπορία, δεν είναι συχνά μόνο θέμα προσπάθειας ή θέλησης, αλλά και ευκαιριών. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν, ακαδημαϊκά και εργασιακά, δεν έχουν βρεθεί τελικά στη θέση που θέλουν, γιατί πολύ απλά κανείς δεν τους έδωσε την ευκαιρία. Το φαινόμενο αυτό είναι ακόμα πιο έντονο στους νέους που αναζητώντας το δρόμο τους, συνήθως μετά τις σπουδές τους, βρίσκουν κλειστές πόρτες ή αντιμετωπίζονται διστακτικά λόγω έλλειψης εμπειρίας.

Εκεί τη λύση δίνουν εταιρείες που κοιτούν «έξω από το κουτί» και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες εκπαιδεύοντας και προσλαμβάνοντας νέους ανθρώπους, επενδύοντας στις προοπτικές τους και στα όσα μακροπρόθεσμα μπορούν να προσφέρουν. Η Sunlight, μέλος του Ομίλου Olympia, είναι μία από αυτές. Η εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε το πρόγραμμα έμμισθης εκπαίδευσης και απασχόλησης πτυχιούχων «RISE to the Challenge», μέσα από το οποίο επιδιώκει να στηρίξει νέους μηχανικούς στα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας τους.
Το «RISE to the Challenge» απευθύνεται σε όσους διαθέτουν πρόσφατο πτυχίο ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ως ηλεκτρολόγοι, χημικοί ή μηχανολόγοι μηχανικοί και, ξεκινώντας από τον Οκτώβριο του 2021, θα διαρκέσει 18 μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτών, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν στην πράξη τις δεξιότητές τους, να συμμετέχουν σε απαιτητικά έργα και να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία. Συγκεκριμένα, οι νέοι πτυχιούχοι θα γνωρίσουν βασικούς τομείς επιχειρηματικής λειτουργίας της εταιρείας όπως το R&D για τεχνολογίες λιθίου και θα δουν από κοντά πώς είναι να εργάζεσαι σε μια επιχείρηση όπως η Sunlight.

Όπως εξηγεί στο Startupper Mag ο διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού Βασίλης Γαβρόγλου, μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα έμμισθης εκπαίδευσης και απασχόλησης σε τεχνολογίες λιθίου νέας γενιάς, η Sunlight δίνει την ευκαιρία σε νέους μηχανικούς να κάνουν τα πρώτα βήματα της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας σε έναν από τους πιο καινοτόμους κλάδους που προσελκύει παγκόσμιο ενδιαφέρον.
«Ως πρωτοπόρα εταιρεία στην παραγωγή μπαταριών και αποθήκευσης ενέργειας, θέλουμε να αποτελούμε πηγή έμπνευσης για τους νέους. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους και τους παρέχουμε τη δυνατότητα να παραμείνουν στην Ελλάδα και να χτίσουν μια ελκυστική καριέρα στη χώρα μας. Μόνο τους τελευταίους μήνες, έχουμε προσελκύσει περισσότερους από 100 νέους συνεργάτες, με το 25% των περιπτώσεων να αφορά Έλληνες του εξωτερικού που εργάζονταν σε διεθνή ερευνητικά κέντρα και σε μεγάλες βιομηχανίες», καταλήγει.

Σημειώνεται ότι η Sunlight διατηρεί σήμερα ισχυρή παρουσία στην Ευρώπη, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και την Ιταλία, μεταξύ των οποίων και το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών μολύβδου διεθνώς για αυτοματοποιημένα οχήματα (AGVs), περονοφόρα ανυψωτικά οχήματα και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας. Η εταιρεία δίνει μεγάλη έμφαση στις τεχνολογίες και την παραγωγή μπαταριών λιθίου και καταγράφει έντονα ανοδική πορεία, εξελισσόμενη σε μια τεχνολογική-βιομηχανική επιχείρηση.
Αυτήν τη στιγμή, η εταιρεία προχωρά στη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου ερευνητικού κέντρου στην Αθήνα, το οποίο λειτουργεί συμπληρωματικά με το αντίστοιχο κέντρο που ήδη λειτουργεί με επιτυχία στην κύρια βιομηχανική της μονάδα, στην Ξάνθη. Παράλληλα, υλοποιεί μία επένδυση ύψους 105,26 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη νέας μονάδας παραγωγής πρωτοτύπων λιθίου, την αύξηση της δυναμικότητας συναρμολόγησης μπαταριών, καθώς και την ανάπτυξη τεχνολογιών λιθίου σε επίπεδο στοιχείου.

Διαμορφώνει έτσι ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο «πεδίο δράσης», το οποίο έχει τεχνογνωσία 30 ετών με τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις. Στο περιβάλλον αυτό, νέοι επιστήμονες και επαγγελματίες μπορούν να γαλουχηθούν και να αναπτυχθούν προσωπικά, να εξελίξουν τις δυνατότητές τους και, τέλος, να γίνουν μέλος μιας μεγάλης και «καλοκουρδισμένης» ομάδας. Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι η Sunlight απασχολεί σήμερα πάνω από 1.200 εργαζομένους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ μέσα στο 2021, η εταιρεία απέσπασε δύο διακρίσεις για την εκπαίδευση αλλά και την προστασία του προσωπικού της μέσω της χρήσης της τεχνολογίας και του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεών της, αντίστοιχα.

Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα «RISE to the Challenge» τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους online έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2021. Πέρα από το ανάλογο πτυχίο, θα πρέπει να μιλούν άπταιστα αγγλικά και ελληνικά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις