Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

300% αύξηση στη ζήτηση εργαζομένων στον τομέα υψηλής τεχνολογίας καθώς γραφεία ανοίγουν ξανά

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, προστέθηκαν κατά μέσο όρο 31 νέες θέσεις εργασίας κάθε μέρα στη σελίδα OurCrowd Jobs συγκριτικά με τις 15 κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, 14 το 4ο τρίμηνο του 2020 και 13 νέες θέσεις κάθε μέρα το τρίτο τρίμηνο του 2020. Αυτό αντικατοπτρίζει αύξηση 200% από το προηγούμενο τρίμηνο, μετά σταθερή ανάπτυξη 7% κάθε τρίμηνο από το 2020 ενώ μόνο το 13% των εταιρειών χαρτοφυλακίου σχεδιάζει να προσλάβει λιγότερο προσωπικό από ό, τι πριν ξεκινήσει η πανδημία Covid-19 το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Το OurCrowd είναι μια επενδυτική πλατφόρμα  που επενδύει σε startups, εταιρείες αρχικού σταδίου και σε venture funds.H εταιρεία με έδρα την Ιερουσαλήμ, ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013 με παραρτήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ισπανία και τη Σιγκαπούρη.Χρησιμοποιεί equity crowdfunding και επιτρέπει σε κάθε επενδυτή να επιλέξει τις εταιρείες στις οποίες θα επενδύσει.

Τα βασικά σημεία της έρευνας του OurCrowd δείχνουν την αύξηση κατά 300% στις κενές θέσεις εργασίας.Επιπλέον, το 5% των εταιρειών ανοίγουν ξανά τα γραφεία τους καθώς η υβριδική εργασία εξαπλώνεται στην βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας, ενώ σταθερά αυξημένη είναι η ζήτηση για μηχανικούς λογισμικού και ανάπτυξης επιχειρήσεων.

Μηχανικοί λογισμικού, προσωπικό ανάπτυξης επιχειρήσεων με τη μεγαλύτερη ζήτηση

Οι μηχανικοί λογισμικού παραμένουν η πιο απαιτητική κατηγορία, με το 18% των ανοιγμάτων. Το προσωπικό ανάπτυξης επιχειρήσεων ήταν στη δεύτερη θέση με 15%.

Στο Ισραήλ, το 35% του προσωπικού ανάπτυξης επιχειρήσεων κερδίζουν NIS 12-16K/μήνα.Πάνω από το 51% του προσωπικού πωλήσεων και ανάπτυξης επιχειρήσεων μεσαίου επιπέδου κερδίζει περισσότερα από 20.000 NIS/μήνα. Το 74% των ανώτερων στελεχών κερδίζει περισσότερα από 24.000 NIS.

“Το Ravin AI συνεχίζει να αναπτύσσεται, έχοντας προσλάβει 26 άτομα τους τελευταίους 6 μήνες για ανάπτυξη λογισμικού, ανάπτυξη αλγορίθμων, επιτυχία πελατών, UI και ειδικούς προϊόντων, με νέο κέντρο ανάπτυξης στο Ώστιν του Τέξας και νέες συναρπαστικές ευκαιρίες”, λέει ο Dganit Vitner, VP HR, Ravin.

Η εξ αποστάσεως και η υβριδική εργασία ήρθαν για να μείνουν

Από το 95% των εταιρειών που άνοιξαν ξανά τα γραφεία τους, μόνο το 13% έχει προσωπικό στο γραφείο με πλήρη απασχόληση, ενώ το 80% εφαρμόζει ένα υβριδικό μοντέλο με κάποιους υπαλλήλους στο γραφείο και κάποιους με μερική απασχόληση και άλλους στο σπίτι. Ακόμη και στο Ισραήλ, το οποίο ηγείται στο ποσοστό του εμβολιασμένου πληθυσμού κατά του Covid-19, το 77% των εταιρειών αναμένεται να συνεχίσουν το υβριδικό μοντέλο τουλάχιστον έως την 1η Δεκεμβρίου.

‘Η μετάλλαξη Delta δημιουργεί προβλήματα στο χώρο εργασίας και πολλές εταιρείες τεχνολογίας θα μπορέσουν με αυτό τον τρόπο να συνεχίσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες”, λέει η Laly David, Business Development Partner στο OurCrowd.

“Ο COVID δημιούργησε μια επείγουσα ανάγκη για ένα υβριδικό εργασιακό περιβάλλον που είναι σημαντικό, ειδικά για τους νέους υπαλλήλους. Πιστεύουμε ότι είναι ένα ουσιαστικό συστατικό για τη μελλοντική μας επιτυχία, λέει ο διευθύνων σύμβουλος της NeuReality, μιας εταιρείας στο χαρτοφυλακίου της OurCrowd, Moshe Tanach “ Ο COVID δημιούργησε μια επείγουσα ανάγκη που μας ώθησε να υιοθετήσουμε ένα υβριδικό εργασιακό περιβάλλον που είναι σημαντικό ειδικά για τους νέους υπαλλήλους. Στο NeuReality, δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε αυτό το νέο μοντέλο εργασίας, ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί με την πανδημία του COVID. Πιστεύουμε ότι είναι ένα ουσιαστικό συστατικό για τη μελλοντική μας επιτυχία”, δήλωσε ο Moshe Tanach, CEO, NeuReality.

“Η Morphisec έχει διπλασιάσει το εργατικό της δυναμικό από τις αρχές του 2021 σε όλο το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την Ινδία”, λέει ο Michal Gilboa, Αντιπρόεδρος Ανθρώπινου Δυναμικού στη Morphisec. “Σε μια προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των εργαζομένων μας ενώ αναπτυσσόμαστε κατά τη διάρκεια του Covid, ανοίξαμε ένα μικρό γραφείο στο Τελ Αβίβ εκτός από το κεντρικό γραφείο της Beersheba για να επιτρέψουμε στους υπαλλήλους να εργάζονται μερικώς σε ένα γραφείο μειώνοντας τον χρόνο μετακίνησης”.

Επίδραση του Zoom στις ομάδες πωλήσεων

Χάρη στο Zoom και άλλες παρόμοιες τεχνολογίες πολλές εταιρείες διαπίστωσαν ότι δεν είχαν πρόβλημα να κλείσουν συμφωνίες B2B από μία μόνο τοποθεσία στην κορύφωσης της πανδημίας. Ενώ το 78% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι σχεδιάζουν είτε να διατηρήσουν είτε να επεκτείνουν τις ομάδες πωλήσεών τους στο εξωτερικό, είναι σημαντικό ότι το 22% σκέφτεται τώρα τη στρατηγική του σε σχέση με το προσωπικό πωλήσεων στο εξωτερικό.

Έρευνα Jumpcloud: Πλεονεκτήματα και “πονοκέφαλοι” της εξ αποστάσεως εργασίας

Η  JumpCloud, εταιρεία στο χαρτοφυλάκιο της OurCrowd,πραγματοποίησε μια έρευνα σε επαγγελματίες SME IT παγκοσμίως τον Ιούνιο του 2021 για να διερευνήσει τις μετα-πανδημικές προτεραιότητες για την κοινότητα της πληροφορικής. Η έρευνα επιβεβαιώνει τις προσδοκίες ότι η εξ αποστάσεως εργασία είναι εδώ για να μείνει: πάνω από τους μισούς σκοπεύουν να ξοδέψουν περισσότερα για απομακρυσμένες τεχνολογίες διαχείρισης και ασφάλειας. Σχεδόν τα τρία τέταρτα δήλωσαν ότι οι προϋπολογισμοί πληροφορικής είχαν αυξηθεί κατά τη διάρκεια του 2020.

Τα τρία τέταρτα των επαγγελματιών πληροφορικής είπαν ότι η εξ αποστάσεως εργασία καθιστά πιο δύσκολο για τους υπαλλήλους να ακολουθήσουν καλές πρακτικές ασφάλειας.
Η διαχείριση του απομακρυσμένου εργατικού δυναμικού δεν είναι εύκολη: σχεδόν τα δύο τρίτα των στελεχών της πληροφορικής συμφωνούν με τη δήλωση: “Αισθάνομαι συγκλονισμένος από την προσπάθεια διαχείρισης της εξ αποστάσεως εργασίας”.

Το Ισραήλ επιδιώκει να αυξήσει το εργατικό δυναμικό υψηλής τεχνολογίας

Η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θέλει να αυξήσει το μερίδιο εργατικού δυναμικού υψηλής τεχνολογίας από 9,8% το 2020 σε 15% έως το 2026.Πάνω από τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων αναμένουν ότι αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις