Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

5G, έρευνα και Startups στο επίκεντρο του 1st Digital Beach Summit στην Πρέβεζα

Στη σημασία του 5G για την ελληνική οικονομία αναφέρθηκε, κατά την διάρκεια του 1st Digital Beach Summit στο Μονολίθι Πρέβεζας, ο γενικός Γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης Αθανάσιος Στάβερης.

Συγκεκριμένα τόνισε πως αυτό που ξεχωρίζει την τεχνολογία 5G από τις προηγούμενες είναι τόσο οι απίστευτες ταχύτητες όσο και οι χρόνοι απόκρισης. Η Ελλάδα ανέφερε πως έχει προχωρήσει πολύ τις διαδικασίες ενώ, προσδοκά πολλά από την έρευνα και τις startup επιχειρήσεις. Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε ο κ. Στάβερης έχει παραχωρηθεί το 1% του φάσματος στην έρευνα.

Η μεγάλη διαφορά που θα φέρει στη ζωή μας το 5G, όπως είπε είναι, ότι οι αγρότες θα μπορούν να βλέπουν σε πραγματικούς χρόνους την υγρασία στα χωράφια τους ή η πολιτική προστασία να «προβλέπει» γρηγορότερα ακραία καιρικά φαινόμενα και καταστροφές.

Ρομπότ

Στην ενασχόληση της με την ρομποτική και κατά πόσο αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον σωστό τρόπο έτσι ώστε να βοηθήσει πολλούς τομείς της κοινωνίας, μίλησε η 15χρονη Τουρκάλα μαθήτρια Σελίν Άλαρα Ορνέκ.

Αφού προέβλεψε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπει τα επόμενα χρόνια όλο και περισσότερο στη ζωή μας, ανέφερε πως η ιδέα για τα πρώτα δικά της ρομπότ ήρθε όταν είδε ένα σκυλί για τυφλούς, σε ένα ταξίδι της στη Γαλλία. Συνειδητοποίησε ότι η τεχνολογία μέσω της ρομποτικής, μέσω του google maps μπορεί να βοηθήσει έναν τυφλό να βρει ένα εστιατόριο να φάει ή να ενταχθεί και η ομιλία στο ρομπότ έτσι ώστε να μπορεί να συνομιλήσει μαζί του.

Για τις οικονομικές προοπτικές που ανοίγονται για την Πρέβεζα, μίλησε ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος. «Ανοίγουμε τα πανιά του Beach Summit και σαλπάρουμε από τη μεγαλύτερη αμμουδιά της Ευρώπης, στη ριβιέρα της Ηπείρου» τόνισε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση.

Η Πρέβεζα να γίνει «smart city», ένα κέντρο ψηφιακού μετασχηματισμού με στόχευση στη ψηφιακή ασφάλεια και στις δεξιότητες τόνισε ο δήμαρχος κ. Γεωργάκος. Ολοκληρώνοντας ανέφερε πως έχει αξιοποιηθεί το πρόγραμμα «Αντώνης Τσίτσης» και έχουν υποβληθεί ψηφιακά εργαλεία για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τη συζήτηση συντόνιζε η δημοσιογράφος Μαρία Νικόλτσιου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις