Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η EMT Μαδρίτης εξοπλίζει την πόλη με 30 ηλεκτρικά λεωφορεία της Irizar

Στη Μαδρίτη θα κινούνται πλέον περίπου 85 λεωφορεία που παράγουν μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Η Δημοτική Εταιρεία Μεταφορών της Μαδρίτης (EMT Madrid) παραμένει σταθερή στη δέσμευση της να ηλεκτροδοτήσει τον στόλο των λεωφορείων της και ανέθεσε στην Irizar e-mobility για τέταρτη φορά παραγγελία για άλλα 30 ηλεκτρικά λεωφορεία. Αυτό σημαίνει ότι η EMT Μαδρίτης θα διαθέτει πλέον συνολικά 85 λεωφορεία Irizar με μηδενικές εκπομπές ρύπων. 

Για άλλη μια φορά, το μοντέλο που επιλέχθηκε είναι το λεωφορείο Irizar ie μήκους 12 μέτρων, το οποίο κυκλοφορεί στους δρόμους της Μαδρίτης από το 2019, αυτή η έκδοση είναι ένα απόλυτα ασφαλές, εύκολα προσβάσιμο λεωφορείο μηδενικών εκπομπών, με αποδεδειγμένη εμβέλεια και αποδοτικότητα και περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα παραμετροποιήσιμων επιλογών. 

Τα οχήματα θα τροφοδοτούνται από μπαταρίες Irizar και θα διαθέτουν 2 πόρτες, 28 θέσεις επιβατών, 1 θέση οδηγού καθώς και 2 θέσεις για αναπηρικά αμαξίδια. Η Irizar θα προμηθεύσει επίσης 30 διαλειτουργικούς φορτιστές ECI-100 από την Jema Energy, εταιρεία που ανήκει στον όμιλο Irizar, με ένα έξυπνο σύστημα φόρτισης 100 kW, ικανό να φορτίσει τα οχήματα σε τρεις ώρες χρησιμοποιώντας μια πρίζα φόρτισης Combo 2.  

Διατίθεται επίσης η επιλογή φόρτισης με ανεστραμμένο παντογράφο. Τα οχήματα θα περιλαμβάνουν ακόμη ένα σύστημα εξ αποστάσεως παρακολούθησης που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Datik, η οποία ανήκει στον όμιλο Irizar. 

Τα λεωφορεία αυτά θα συμβάλουν στην εκπλήρωση των στόχων βιωσιμότητας που υποστηρίζει η πόλη της Μαδρίτης, μαζί με τα τεράστια περιβαλλοντικά οφέλη και τη μείωση του θορύβου που θα προσφέρουν τα λεωφορεία στους πολίτες της Μαδρίτης. 

Η EMT Μαδρίτης έχει γίνει παγκόσμιο σημείο αναφοράς στην ηλεκτροκίνηση και συμβάλει στην πολιτική βιωσιμότητας της πόλης, προσθέτοντας τριάντα νέα οχήματα στο στόλο της, σύμφωνα με δηλώσεις του Imanol Rego, γενικού διευθυντή της Irizar.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις