Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα χρηματοδότηση 14 εκατ. δολαρίων για την Plum

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας στην Ευρώπη.

Η fintech Plum ανακοίνωσε χθες το πρώτο κλείσιμο της νέας χρηματοδότησης Α’ Γύρου ύψους 14 εκατ. δολαρίων, το οποίο είναι μέρος του Α’ γύρου ύψους 24 εκατ. δολαρίων ο οποίος συμπεριλαμβάνει και crowdfunding.

Επικεφαλής του γύρου είναι μια κοινοπραξία διακεκριμένων επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων των νέων dmg ventures και Ventura Capital, οι οποίοι έχουν προηγουμένως επενδύσει σε scaleups όπως η Cazoo, η Farewill και η Railsbank.

Στο γύρο συμμετείχαν και οι προηγούμενοι υποστηρικτές της Plum Global Brain, VentureFriends και 500 Startups αλλά και αξιοσημείωτα ονόματα από το χώρο του fintech όπως για παράδειγμα ο Francesco Simoneschi, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Truelayer, ο Charles Delingpole, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της ComplyAdvantage, και ο Hugh Strange, Αντιπρόεδρος προϊόντων της Nubank, σαν business angels.

Παράλληλα η εταιρεία σχεδιάζει να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να επενδύσουν στην Plum μέσω πληθοχρηματοδότησης στην Crowdcube μέσα στον Οκτώβριο. Όπως αναφέρει η εταιρεία περισσότερα από 20.000 άτομα δήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής στη πλατφόρμα της Crowdcube τις πρώτες 12 ώρες από την έναρξη της εκστρατείας. Όταν κλείσει o πρώτος γύρος, η Plum αναμένει ότι η συνολική χρηματοδότηση θα ξεπεράσει τα 43,3 εκατ. δολάρια και η αποτίμησή της θα έχει τριπλασιαστεί από τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης της εταιρείας τον Ιούλιο του 2020.

Αυτή η νέα χρηματοδότηση έρχεται μετά από μια περίοδο έντονης ανάπτυξης για την Plum, καθώς οι αποταμιευτές και οι επενδυτές σε όλη την Ευρώπη αναζητούν fintechs για να τους βοηθήσουν να αυξήσουν τον «πλούτο» τους μετά την πανδημία COVID-19. Η εταιρεία έχει δει τους πελάτες της να διπλασιάζονται τον τελευταίο χρόνο, με περισσότερα από 1 εκατ. άτομα σε όλη την Ευρώπη να αποταμιεύουν και να επενδύουν μέσω της  Plum. Η Plum έχει εξοικονομήσει περισσότερα από 1 δισ. δολάρια για τους πελάτες από την ίδρυσή της και πρόσφατα κατατάχθηκε ως η πιο δημοφιλής επιλογή κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τα έσοδα της επίσης αυξήθηκαν σημαντικά τον περασμένο χρόνο, με αύξηση 189% από έτος σε έτος, καθώς περισσότεροι πελάτες εξορθολογίζουν τα οικονομικά τους με την εγγραφή τους στις premium υπηρεσίες της Plum. Οι νέες υπηρεσίες οι οποίες λανσαρίστηκαν το 2021 περιλαμβάνουν το Money Maximiser, ένα αυτοματοποιημένο εργαλείο προϋπολογισμού, το οποίο μεγιστοποιεί τα έσοδα από τόκους, και το πρώτο έξυπνο συνταξιοδοτικό προϊόν της Plum.

Περαιτέρω ευρωπαϊκή επέκταση βρίσκεται στο επίκεντρο των σχεδίων της Plum μετά από αυτόν τον γύρο. Η εταιρεία, η οποία έχει ευρωπαϊκές βάσεις σε Αθήνα και Λευκωσία, αναμένεται να λάβει κανονιστική έγκριση για να προσφέρει επενδύσεις στην ΕΕ, η οποία θα επιτρέψει στην Plum να παρέχει στους πελάτες της στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία αργότερα μέσα στο έτος. Η Plum καλύπτει ήδη το 26,6% του πληθυσμού της ΕΕ (119 εκατ. άτομα) και σχεδιάζει να καλύψει το 70,6% έως το τέλος του 2022 (316 εκατ. άτομα) με λανσαρίσματα στις Κάτω Χώρες, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Φινλανδία, την Αυστρία και τη Γερμανία.

Tο 2022 η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει στους πελάτες της περισσότερα περιουσιακά στοιχεία προς επένδυση όπως για παράδειγμα μετοχές της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και κρυπτονομίσματα. Μια κάρτα Plum είναι επίσης στον ορίζοντα αργότερα μέσα στο έτος με σκοπό να βοηθήσει τους πελάτες της να αυτοματοποιήσουν τις δαπάνες τους παράλληλα με τις επενδύσεις τους.

Ο Victor Trokoudes, Διευθύνων Σύμβουλος & Συνιδρυτής της Plum, σχολιάζει: «Η αύξηση των εισοδημάτων για όλους είναι η αποστολή μας και έχουμε κάνει μερικά μεγάλα βήματα προς την πραγματοποίηση της φέτος, επεκτείνοντας μαζικά τη βάση των χρηστών μας και παραδίδοντας ένα προϊόν που μοιάζει όλο και περισσότερο με μια σούπερ εφαρμογή για τα οικονομικά. Αλλά υπάρχει πολύ περισσότερη δουλειά που πρέπει να γίνει. Η ζήτηση για έξυπνα και διαισθητικά επενδυτικά προϊόντα είναι τεράστια, ιδιαίτερα σε άλλα μέρη της Ευρώπης, όπου συχνά οι παλιομοδίτικες τράπεζες είναι η μόνη επιλογή για αύξηση των εισοδημάτων. Με τη βοήθεια αυτής της νέας επένδυσης και του επερχόμενου crowdfunding, η εφαρμογή μας θα γίνει η φυσική επιλογή για οποιονδήποτε στην Ευρώπη θέλει να βελτιώσει τα οικονομικά του μακροπρόθεσμα.»

Ο Manuel Lopo De Carvalho, Διευθύνων Σύμβουλος της dmg ventures, σχολιάζει: «Έχουμε εντυπωσιαστεί με την Plum και είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε την ομάδα. Βρίσκεται σε μια αγορά με έναν ταχέως αυξανόμενο αριθμό καταναλωτών και έχουν έναν συναρπαστικό χάρτη πορείας προϊόντων για τους επόμενους 12 μήνες αλλά και μετά. Η Plum φέρνει οικονομική απλότητα και βιωσιμότητα στους χρήστες της. τόσο αναγκαία σε έναν κόσμο όπου ο καθένας αντιμετωπίζει μια μάχη σώμα με σώμα στα οικονομικά ζητήματα.”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις