Το Spotify αποσύρει stand-up comedy περιεχόμενο

Αφορμή στάθηκε μια κόντρα για πνευματικά δικαιώματα, με την ανταγωνίστρια Tidal να απαντά με νέο μοντέλο πληρωμής των δικαιωμάτων προσελκύοντας το χαμένο κοινό αλλά και τους καλλιτέχνες.

Εν μέσω διαμάχης για τα δικαιώματα, το Spotify αφαίρεσε από την υπηρεσία του το περιεχόμενο εκατοντάδων κωμικών, σύμφωνα τη Wall Street.

Οι κωμικοί Jim Gaffigan, Kevin Hart και John Mulaney – οι οποίοι συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων των οποίων το έργο έχει αφαιρεθεί από την υπηρεσία streaming – και μια παγκόσμια εταιρεία διαχείρισης δικαιωμάτων που ονομάζεται Spoken Giants προσπαθούν να διεκδικήσουν χρηματική αμοιβή για τα πνευματικά δικαιώματα υλικού που παίζεται στις ψηφιακές υπηρεσίες του Spotify, ενώ μέχρι στιγμής πληρώνονταν μόνο για την ερμηνεία του.

Με βάση σχετική δημοσίευση πάνω στο θέμα, οι στιχουργοί αποζημιώνονται για τη χρήση του έργου τους, αλλά τόσο το Spotify όσο και άλλες υπηρεσίες streaming έχουν στο παρελθόν διαφωνήσει μαζί τους για το ύψος της αξίας των δικαιωμάτων των δημιουργούν.

Το Spotify έχει επίσης απασχολήσει τις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) αναφορικά με το επίπεδο ανταγωνισμού στην αγορά και το πως μπορεί να παρέμβει να μετριάσει την κατάσταση παρέχοντας νομικά αντισταθμίσματα σε άλλες υπηρεσίες.

Ως εκ τούτου, μια άλλη υπηρεσία streaming, η Tidal εγκαινίασε μια νέα βαθμίδα λειτουργίας μέσω της οποίας θα αμείβει απευθείας τους καλλιτέχνες με δύο τρόπους.

Το νέο μοντέλο δικαιωμάτων θέτει στο επίκεντρο τους θαυμαστές των καλλιτεχνών και θα περιλαμβάνεται στην κατηγορία συνδρομής HiFi Plus της Tidal. Συγκεκριμένα, τα δικαιώματα που αποδίδονται στους συνδρομητές αυτής της κατηγορίας θα καταβάλλονται στους καλλιτέχνες με βάση τη δραστηριότητα streaming των συνδρομητών-ακροατών.

Τέλος, με τις νέες άμεσες πληρωμές προς τους καλλιτέχνες, έως και το 10% της μηνιαίας συνδρομής κάθε χρήστη HiFi Plus θα πηγαίνει στον καλλιτέχνη, του οποίου τη μουσική έκαναν streaming περισσότερο κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου μήνα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις