Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Inrupt: Νέα μεγάλη χρηματοδότηση για τη Startup του “πατέρα του διαδικτύου”, Τιμ Μπέρνερς Λι

Στόχος της εταιρείας, όπως η ίδια δηλώνει, είναι να επανασχεδιάσει το διαδίκτυο, αναπτύσσοντας μια πλατφόρμα η οποία θα δίνει στους χρήστες τον έλεγχο των δεδομένων τους.

Νέα χρηματοδότηση αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων εξασφάλισε η Inrupt, η Startup πίσω από την οποία βρίσκεται ο πατέρας του διαδικτύου, Τιμ Μπέρνερς-Λι.

Η νεοφυής επιχείρηση “σήκωσε” γύρω στα 30 εκατ. δολάρια σε Series A γύρο χρηματοδότησης, του οποίου ηγήθηκε η Forte Ventures, με το συνολικό ποσό να μην έχει ακόμη γνωστοποιηθεί. Στο νέο γύρο της Inrupt, συμμετείχε για ακόμη μια φορά η Akamai Technologies και η Glasswing Ventures, όπως επίσης και νέοι επενδυτές όπως η Allstate και η Minderoo Foundation’s Frontier Technology Initiative.

Εκτός από τον Τιμ Μπέρνερς-Λι στο εγχείρημα της Inrupt συμμετέχει ο John Bruce και ο ειδικός σε θέματα κρυπτογράφησης. Στόχος της εταιρείας, όπως η ίδια δηλώνει, είναι να επανασχεδιάσει το διαδίκτυο, αναπτύσσοντας μια πλατφόρμα η οποία θα δίνει στους χρήστες τον έλεγχο των δεδομένων τους.

Ειδικότερα, η πλατφόρμα της Inrupt επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα στα λεγόμενα POD (Personal Online Datastores). Αυτά τα PODs είναι διαλειτουργικά με αποκεντρωμένα με αποκεντρωμένες εφαρμογές, ενώ μπορούν να αποσυνδεθούν όποτε το θελήσουν οι χρήστες. Η εταιρεία, σύμφωνα με τους ειδικούς του χώρου της τεχνολογίας, θέλει να προσομοιώσει τις βασικές υποδομές εταιρειών όπως η Visa και η Verisign.

“Αυτό το μοντέλο επιτρέπει στους χρήστες να αποκτήσουν τον έλεγχο των δεδομένων τους, οδηγώντας παράλληλα τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες ανάπτυξης εφαρμογών προς μια νέα εποχή τόσο για το διαδίκτυο όσο και για τα ρυθμιστικά πλαίσια όπως το GDPR” δήλωσε με επίσημη ανάρτηση, ο Hunter Hartwell, επικεφαλής της Forte Ventures.

“Η στρατηγική μας πίσω από την επένδυση στην Inrupt είναι εύκολα κατανοητή. Καταναλωτές, κυβερνήσεις και πολλές εταιρείες είναι πρόθυμες να μεταβούν σταδιακά προς ένα ανοικτού και συνεργατικού τύπου διαδίκτυο. Ο ειδικά σχειδασμένος server της Inrupt αντιπροσωπεύει την πιο τεχνολογικά προηγμένη και εμπορικά βιώσιμη λύση προς αυτή την κατεύθυνση, ικανοποιώντας τις ανάγκες τόσο για τους κυβερνητικούς και επιχειρηματικούς συνεργάτες όσο και για τον γενικό πληθυσμό” πρόσθεσε ο κ. Hartwell.

Μέχρι στιγμής, στους πελάτες της Inrupt συγκαταλέγονται τόσο κυβερνήσεις όσο και εταιρείες. Μεταξύ άλλων, η Startup έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με την κυβέρνηση της Σουηδίας και της Αργεντινής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα καθαρά έσοδα της εταιρείας για τον μήνα Σεπτέμβριο ανήλθαν σε 200.000 δολάρια, όταν τα αντίστοιχα ολόκληρης της περσινής χρονιάς ήταν 225.000 δολάρια, γεγονός που αντικατοπτρίζει τις προοπτικές του project του Τιμ Μπέρνερς-Λι για τη δημιουργία ενός νέου διαδικτύου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις