Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Innovation for Health: Οι νικήτριες Startup ομάδες του διαγωνισμού

Καθώς η ψηφιοποίηση της υγειονομικής περίθαλψης συνεχίζει να επεκτείνεται σε ολόκληρο τον κλάδο, οι καινοτόμες ιατρικές τεχνολογίες πρόκειται να προσφέρουν σημαντικές νέες ευκαιρίες αξίας σε εκείνους τους νοσοκομειακούς οργανισμούς που τις εφαρμόζουν με επιτυχία. Σε έναν κόσμο όπου οι ανατρεπτικές ψηφιακές τεχνολογίες φέρνουν επανάσταση στη φροντίδα των ασθενών, “το να είναι κάποιος καινοτόμος δεν είναι απλώς επιθυμητό αλλά απαραίτητο”.

Το Wei4H ήταν μια ευκαιρία να υπάρξει μια συζήτηση σε μια εποχή που διακυβεύονται τόσα πολλά – από βελτιωμένη αποτελεσματικότητα, καλύτερα αποτελέσματα ασθενών και ενισχυμένη φήμη για την προσέλκυση ταλαντούχου προσωπικού και την διατήρηση της ανταγωνιστικότητας– του πώς μπορούν οι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης να είναι καινοτόμοι στη σημερινή εποχή; Και ποιες είναι οι καινοτομίες που αξίζουν την προσοχή;

Τα πρόγραμμα του συνεδρίου, περιλάμβανε βασικές ομιλίες από καταξιωμένους ηγέτες του χώρου και πάνελ συζητήσεων από ηγέτες των οικοσυστημάτων επιχειρηματικότητας σε όλο τον κόσμο.

Στα πλαίσια του συνεδρίου, διοργανώθηκε ένας διαγωνισμός στον οποίο συμμετείχαν και έκαναν pitching νεοφυείς εταιρείες με παγκόσμια οράματα. Οι φοιτητές κλήθηκαν να δώσουν διαφορετικές λύσεις σε ένα θέμα που σχετίζεται με τη βιοϊατρική μηχανική. Οι συμμετέχοντες σχηματίστηκαν σε ομάδες και τους ανατέθηκε μια κλινική ανάγκη, στη συνέχεια συνεργάστηκαν με καθηγητές, συμβούλους και μέντορες για να σχεδιάσουν μια λύση και να δημιουργήσουν ένα επιχειρηματικό σχέδιο γύρω από αυτή. Οι ομάδες έλαβαν διδακτική καθοδήγηση και συμβουλές κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια εκδήλωση-προσπάθεια από φοιτητές και νέους από διαφορετικές ακαδημαϊκές περιοχές και φοιτητές από διαφορετικά IEEE Student Branches της χώρας (IEEE AUTH Student Branch, IEEE Student Branch University of Western Macedonia, IEEE SB UTH Lamia, IEEE Student Branch – International Hellenic University Σερρών) που κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να συντονίσει και να οργανώσει μια δράση, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας του IEEE Region 8, IEEE Entrepreneurship Initiative 2021. 

Οι νικητές του διαγωνισμού είναι οι ακόλουθοι:

1ο βραβείο: VetFarm”, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που συνδέει αγρότες, κτηνιάτρους και καταναλωτές για τη διατήρηση της υγείας και της ευημερίας των κτηνοτροφικών μονάδων, μέσω μετρήσεων των περιβαλλοντικών συνθηκών και παρακολούθησης των ζώων για την εξασφάλιση προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Η ομάδα VetFarm αποτελείται από τη Βασιλική Γιαννέτου, την Ευαγγελία Ανυφαντή, τον Κυριάκο Γιαλουράκη, τον Ιωάννη Μπατσινίλα και τη μέντορά τους, Σταματική Κρίτα.

2ο βραβείο: HeartGuardian”, ένα υβριδικό προϊόν για την πρόληψη των θανάτων από καρδιακή προσβολή και το σήμα για ιατρική βοήθεια το συντομότερο δυνατό, ακόμη και πριν η καρδιά σταματήσει να λειτουργεί, χρησιμοποιώντας τεχνολογία IoT και blockchain.

Η ομάδα του HeartGurdian” αποτελείται από τους Παναγιώτη Μπούτο, Μαριγιάννα Καμινάρη, Ιωάννη Νικόπουλο, Κωνσταντίνο Μιχαήλ και τους μέντορες τους, Αδαμαντία Στάμου και Γιάννη Ήμελο.

3ο βραβείο: FeelMe, – ένα σύστημα που μπορεί να βελτιώσει την καθημερινή ζωή των παιδιών με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ASD), καθώς και τις ζωές των γονιών τους και των ειδικών βοηθών και θεραπευτών, βοηθώντας παράλληλα σημαντικά στην επιστημονική κατανόηση του ASD.

Η ομάδα FeelMe” αποτελείται από τη Συρματένια Λαμπάκη, τη Δήμητρα Παντελάκη, την Παναγιώτα Χήτα, τη Χριστίνα Κούτση, τον Χρήστο Σκαπέτη και τους μέντορές τους, Εύη Τσαλίκη και Νικόλαο Μαυρίδη.

Οι δύο πρώτες ομάδες έλαβαν χρηματικό έπαθλο ενώ όλοι οι νικητές του τοπικού διαγωνισμού προκρίθηκαν για τον διαγωνισμό του IEEE Region 8 όπου οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να ανταγωνιστούν δεκάδες ομάδες του Region 8, να αναζητήσουν χρηματοδοτήσεις και να προωθήσουν το προϊόν τους στην παγκόσμια αγορά. 

Το Innovation for Health πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από δύο πρεσβευτές, τη Χρυσούλα Τσιμπέρη και τον Χρήστο Ρουμελιώτη, στα πλαίσια του IEEE Entrepreneurship Week 2021 με την υποστήριξη του IEEE Greece Section, IEEE Greece Young Professionals, IEEE EMB Greece Chapter και IEEE WIE Affinity group Greece.

Συνδιοργανωτές της ήταν οι IEEE Greece Section, IEEE Greece Young Professionals, IEEE EMB Greece Chapter, IEEE WIE Affinity Group Greece ενώ ως χορηγοί το EGG – enter.grow.go, Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας «Αθηνά», KOBOMEDICAL.

Όλες οι συνεδρίες στο κανάλι του YouTube.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις