Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Tesla κάνει update στα αυτοκίνητα και τα μετατρέπει σε μεγάφωνα

Η νέα λειτουργία αντικαθιστά την κόρνα με έναν ήχο προειδοποίησης των πεζών.

Στο πλαίσιο της ετήσιας εορταστικής ενημέρωσης λογισμικού, η Tesla κυκλοφόρησε μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους οδηγούς να μετατρέψουν τα αυτοκίνητά τους σε μεγάφωνα. To update είναι διαθέσιμο μόνο στα νεότερα μοντέλα Tesla (2019 και μετά).

Αυτό συμβαίνει επειδή η λειτουργία χρησιμοποιεί εξωτερικά ηχεία που εγκαταστάθηκαν στα πρόσφατα οχήματα Tesla για να πληρούν τους κανονισμούς των ΗΠΑ. Οι κανονισμοί αυτοί προβλέπουν ότι τα κατά τα άλλα αθόρυβα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πρέπει να μπορούν να προειδοποιούν τους πεζούς για την παρουσία τους.

Σε βίντεο που δείχνει την νέα αυτή λειτουργία καταγράφεται μάλιστα πως αυτά τα εξωτερικά ηχεία επαναλαμβάνουν ό,τι λέει ο οδηγός με μια μικρή καθυστέρηση και μια ηχηρή, βαριά σε μπάσα παραμόρφωση.

Αυτή δεν είναι η πρώτη δημιουργική χρήση που βρίσκει η Tesla για τα εξωτερικά ηχεία των αυτοκινήτων της. Μια λειτουργία Boombox που εισήχθη στην περσινή ενημερωμένη έκδοση επέτρεψε στους ιδιοκτήτες να αντικαταστήσουν τον προεπιλεγμένο ήχο της κόρνας με οποιοδήποτε προσαρμοσμένο ηχητικό κλιπ, ενώ η λειτουργία Sentry Mode, η οποία επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να μεταδίδουν ζωντανά πλάνα από τις εξωτερικές κάμερες των αυτοκινήτων, περιλαμβάνει επίσης μια λειτουργία απομακρυσμένου ήχου.

Εκτός από την προσθήκη νέων λειτουργιών στα αυτοκίνητά της, η Tesla δήλωσε πρόσφατα ότι θα καταργήσει την δυνατότητα των οδηγών να παίζουν βιντεοπαιχνίδια κατά την οδήγηση. Ένα μεγάφωνο, προφανώς, αποσπά λιγότερο την προσοχή από το Super Breakout.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις