Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Spotify κλείνει το στούντιο podcast του

Το Spotify σταμάτησε την λειτουργία του στούντιο podcast του και έχει απολύσει μέρος της ομάδας του, με βάση όσα ανέφερε το The Verge την Τρίτη. Μεταξύ αυτών που απολύθηκαν ήταν και η επικεφαλής του στούντιο Gina Delvac. Σύμφωνα με έναν εργαζόμενο, το Studio 4, γνωστό και ως Spotify Studios, είχε περίπου 10 έως 15 υπαλλήλους και έβγαζε εκπομπές όπως το Dissect και το Chapo: Kingpin on Trial.

Το Spotify φέρεται να ενημέρωσε όλους τους εργαζόμενους από την περασμένη Παρασκευή, λέγοντας ότι θα λάβουν αποζημίωση δύο μηνών και τους ανακοίνωσε ότι η τελευταία τους μέρα θα είναι η 21η Ιανουαρίου. Κάποιοι εργαζόμενοι μετατέθηκαν, ενώ άλλοι απολύθηκαν οριστικά.

Η Julie McNamara, επικεφαλής του τμήματος στούντιο και βίντεο στις ΗΠΑ της Spotify, δήλωσε ότι το κλείσιμο του στούντιο έγινε για να μπορέσει η εταιρεία να κινηθεί πιο γρήγορα και να εξελιχθεί περισσότερο, διευκολύνοντας την αποτελεσματικότερη συνεργασία σε ολόκληρο τον οργανισμό.

Το Studio 4, που κατά καιρούς αποκαλούνταν Spotify Studios, ήταν το πρώτο στούντιο podcasting που έφτιαξε η εταιρεία Spotify, το οποίο αποτελούνταν από κάθε υπάλληλο που εργαζόταν στο podcasting πριν η εταιρεία αρχίσει να κάνει σημαντικές εξαγορές δικτύων.

Ενώ προσλήφθηκαν και άλλοι υπάλληλοι, ένας πρώην εργαζόμενος δήλωσε στο The Verge ότι η αρχική ομάδα συνέβαλε στην επιτυχία του επιχειρηματικό μοντέλου που είχε σχεδιαστεί για το podcasting, χρησιμοποιώντας εκπομπές όπως το “Amy Schumer Presents: 3 Girls 1 Keith”. Η ομάδα ολοκλήρωσε τελικά τις προσφορές των εσωτερικών στούντιο του Spotify, συμπεριλαμβανομένων των τριών δικτύων Parcast, Gimlet και The Ringer που εξαγοράστηκαν.

Το Studio 4 έλαβε το όνομα του κυριολεκτικά από το ότι ήταν το τέταρτο στούντιο για podcast του Spotify, αν και ακούγεται πως το όνομα θεωρείται “προσβλητικό” για τους υπαλλήλους του Spotify, καθώς δεν έχει μια ταυτότητα και δεν δηλώνει την αποστολή για την οποία κατασκευάστηκε. Υπάλληλος της εταιρείας δήλωσε ότι το στούντιο λειτουργούσε σαν ένα “συρτάρι για σκουπίδια” δηλαδή για έργα που δεν αποτελούσαν μέρος των άλλων δικτύων και ενδεχομένως ήταν ήδη “καμένα”.

Το Spotify είχε πρόσφατα αποσύρει περιεχόμενο ορισμένων stand-up κωμικών, αρκετά δημοφιλών, όπως ο John Mulaney, ο Kevin Hart και ο Jim Gaffigan, οι οποίοι μαζί με την εταιρεία διαχείρισης δικαιωμάτων Spoken Giants, ακόμη προσπαθούν να αποζημιωθούν για τα δικαιώματα τους στη συγγραφή του υλικού -και όχι μόνο για την ερμηνεία του- καθώς αυτό συνεχίζει να παίζεται στο ραδιόφωνο.

Διαβάστε επίσης:

Το Spotify αποσύρει stand-up comedy περιεχόμενο

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις